Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Töpörtyűt lehet felfrissíteni?

Töpörtyűt lehet felfrissíteni?

Figyelt kérdés
Már van 2 hetes és semmi íze.
2011. febr. 10. 09:52
 1/6 anonim ***** válasza:
59%
Tedd a mikróba étkezés előtt. Vagy pár percig süsd át bő forró zsírban. De ne sokáig, mert kiszárad!
2011. febr. 10. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Olyat kell venni amelyik vörösbarnára meg van pirítva a világosnak persze hogy nincs íze.
2011. febr. 10. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 doboszoli ***** válasza:
100%

A szín, csak esztétikai probléma, nem ízbéli.

Az ízetlen, zsírízű tepertő, helytelen, ill. elégtelen sütés eredménye.

A sütést erős tűzön kell kezdeni, hogy a szalonna megpörkölődjön, majd a tüzet csökkentve, "csörgősre" sütni.

A pirosbarna színt úgy érjük el, ha 30 kilónként 1 bögre tejet öntünk a sütés kezdetén a szalonnára. Két evőkanál só is csodát művel.

A kérdésre: dobd forró zsírba, valamit javul, de tökéletes sose lesz.

2011. febr. 10. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Lehet h félreértetted.

Ez kisütve nagyon finom volt (én sütöttem, saját disznóból), csak 2 hét után már elmegy az illata.

2011. febr. 10. 19:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha legközelebb nagyobb mennyiséget sütsz ki, a felét tedd kisütve zománcos fazékba, és tiszta, olvadt zsírral légmentesen fedd be. (Amikor már elkezd hűlni, a zsírt még pótolni kell, hogy a töpörtőt teljesen befedje). Majd amikor ismét ráéheztek, ki lehet olvasztani, olyan lesz az íze, mint a friss sütésnek. Így csináltuk disznóöléskor, de nemcsak a töpörtővel, a kisütött húsokkal is.


Én is csináltam már így, - ha a hentesnél nagyobb mennyiséget vettem - akkora fazékba, lábasba raktam, hogy a normál hűtőbe be tudjam tenni. Kertes háznál elegendő a kamrába (hideg helyre) tenni.

2011. febr. 10. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 doboszoli ***** válasza:

Aha, értem.

A Kisibolya megoldása a klasszikus, de én szoktam úgy csinálni, hogy másnap, ha kihűlt, adagonként fagyasztóba rakom.

Ha enni akarunk, este kiveszem, és konyha hőfokon reggelre kienged. Olyan, mint az új.

2011. febr. 10. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!