Töpörtyűt lehet felfrissíteni?
A szín, csak esztétikai probléma, nem ízbéli.
Az ízetlen, zsírízű tepertő, helytelen, ill. elégtelen sütés eredménye.
A sütést erős tűzön kell kezdeni, hogy a szalonna megpörkölődjön, majd a tüzet csökkentve, "csörgősre" sütni.
A pirosbarna színt úgy érjük el, ha 30 kilónként 1 bögre tejet öntünk a sütés kezdetén a szalonnára. Két evőkanál só is csodát művel.
A kérdésre: dobd forró zsírba, valamit javul, de tökéletes sose lesz.
Lehet h félreértetted.
Ez kisütve nagyon finom volt (én sütöttem, saját disznóból), csak 2 hét után már elmegy az illata.
Ha legközelebb nagyobb mennyiséget sütsz ki, a felét tedd kisütve zománcos fazékba, és tiszta, olvadt zsírral légmentesen fedd be. (Amikor már elkezd hűlni, a zsírt még pótolni kell, hogy a töpörtőt teljesen befedje). Majd amikor ismét ráéheztek, ki lehet olvasztani, olyan lesz az íze, mint a friss sütésnek. Így csináltuk disznóöléskor, de nemcsak a töpörtővel, a kisütött húsokkal is.
Én is csináltam már így, - ha a hentesnél nagyobb mennyiséget vettem - akkora fazékba, lábasba raktam, hogy a normál hűtőbe be tudjam tenni. Kertes háznál elegendő a kamrába (hideg helyre) tenni.
Aha, értem.
A Kisibolya megoldása a klasszikus, de én szoktam úgy csinálni, hogy másnap, ha kihűlt, adagonként fagyasztóba rakom.
Ha enni akarunk, este kiveszem, és konyha hőfokon reggelre kienged. Olyan, mint az új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!