Némettudásomat szeretném felfrissíteni és anyanyelvi szintre eljutni. Hogyan csináljam?
Figyelt kérdés
Szeretnék jövőre Németországban tanulni, ezért tűztem ki magamnak ezt a célt. Van középfokú nyelvvizsgám, viszont azóta már sokat felejtettem, mert 2 évig egyáltalán nem használtam a nyelvet...Nyelviskolába azért nem szeretnék menni, mert hiszen nem a nyelvvizsga a cél.
Mit ajánlatok? Német újságok pl? Vagy hogyan álljak neki? Teljesen tanácstalan vagyok. :S
2011. szept. 11. 18:03
1/2 anonim válasza:
Rengeteg sajtót olvass,nagyon tudom ajánlani a Bild-et (biztosan tudod,hogy egy Blikk-szintű lapról van szó,DE!),a bulvárlapokból tudsz igazán használható szókincset szerezni,legalábbis ami a hétköznapi témákat,az alapokat illeti.A német és az orosz alapszókincsemet is az ilyen sokrétű témákat feldolgozó lapokból szereztem.Aztán biztosan akad olyan téma,ami érdekel,sport,politika,divat,akármi.Merülj bele a témába németül,nézz ehhez kapcsolódó videókat,dokumentumfilmeket.Később,ha már megvannak az alapok,olvashatsz ˝komolyabb˝ újságokat,Süddeutsche Zeitungot,Berliner Allgemeinét,stb.,plusz a zene nagyon jó még,hallgass rengeteg német zenét.Én így tanultam meg,egy darab nyelvkönyvet ki nem nyitottam,tökéletes nyelvtannal beszélek,a nyelvjárások megértése sem okoz gondot.Sok szerencsét és jó tanulást kívánok!
2/2 A kérdező kommentje:
Oh ez jól hangzik :)
2011. szept. 12. 17:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!