Hogyan kell finom töpörtyűt sütni, libahájból?
1. A libahájat megtisztítjuk a bennemaradt kotutól, apró pihéktől.
2. Felkockázzuk 2-3 cm-es darabokra.
3. 2,5-3 literes lábosban közepes tűzön kisütjük.AMIKOR NAGY BUBORÉKOKAT VET? AKKOR JÓ!
4. Beleöntünk 1 evőkanálnyi tejet és még 5 percig fedő alatt sütjük.
5. Leszűrjük a zsírt.
6. A tepertőt egy serpenyőben zsír nélkül kb. 5 perc alatt sötét pirosra pirítjuk.ITT KELL NAGYON FIGYELNI? MELLETTE ÁLLNI? mert vagy elég az egséz, vagy nyúlós marad, ha nem figyelünk. El kell kapni a megfelelő pillanatot! Kicsit előbb kell levennni, mert a tőzről levéve még sül 1-2 percet.
7. Törlőkendőre szedjük, hogy a felesleges zsír leitatódjék.
A zsírt kiolvasztjuk, nem pedig kisütjük
Nekem zsírban pirul meg a töpörtyű,amikor már jócskán kisült belőle a zsír,és a végén ráönteni a tejet,attól lesz szép piros.Csak ne műanyag szűrővel szedd ki,mert megolvad.
Velem ez megtörtént,ezért írom meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!