Habtejszínnel kapcsolatban lenne 2 kérdésem!?
Figyelt kérdés
1. Ha azt írja a recept, hogy x dl tejszínt kemény habbá verünk, akkor az is megfelelő, ha habszifonban, patronnal csinálom meg a habot? Csak mert nem tudok tejszínt felverni...
2. Pont abból kifolyólag, hogy nem tudok tejszínt felverni, kaptam azt az infot, hogy a Hulalát biztosan fel fogom tudom verni! Igaz ez? Azt könnyebb felverni? Vagy miért mondják azt, hogy azt nem lehet elrontani?
2011. jan. 25. 19:52
21/21 anonim válasza:
Meggle, Parmalat habtejszínek, amiket használtam eddig, mindkettő jó. A Tolle, amit még láttam mostanában, de a tejüknek van valami fura mellékíze, ezért tőlük inkább nem veszek soha. A Hulalat szerintem cukrászdai süteményben ehettem, mert egész más az állaga, és kissé az íze is, mint a normál tejszínnek. Nekem a gyomrom se bírja annyira az ilyen mű tejszíneket. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, vagy fagyasztóba talán negyed-fél órát. Nekem nem sikerült, amikor már jég kristályok keletkeztek benne. A dobozt fel kell vágni, és kikaparni belőle a kivált zsírt, mert az az egész lényege. A keverőnek tisztának kell lenni. Csak egy bizonyos keménységig lehet felverni, kb olyan az állaga, mint a lágy vajnak. Ha tovább veri az ember, akkor szétválik vajra és savóra. Igazán kemény habot eddig csak habfixálóval tudtam összehozni, de azzal viszont garantált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!