Habtejszínnel kapcsolatban lenne 2 kérdésem!?
1. Ha azt írja a recept, hogy x dl tejszínt kemény habbá verünk, akkor az is megfelelő, ha habszifonban, patronnal csinálom meg a habot? Csak mert nem tudok tejszínt felverni...
2. Pont abból kifolyólag, hogy nem tudok tejszínt felverni, kaptam azt az infot, hogy a Hulalát biztosan fel fogom tudom verni! Igaz ez? Azt könnyebb felverni? Vagy miért mondják azt, hogy azt nem lehet elrontani?
Ha szétválik lévé és zsírszerű izévé,akkor tovább vered a kelleténél. Ebben az esetben a tejszínből kicsapódik a savó, és a zsírszerrű izé pedig a vaj.
Ne verd annyi ideig,és ne a legmagasabb fokozaton. Kb-2-3 perc elég neki. Figyeld felverés közben,ha már sűrűsödik,akkor jó. Nem kell olyan kemények lennie,mint a tojáshabnak.
Hulalát ne, mert az növényi alapú, köze sincs a tejszínhez. Mű íze van, és miután megetted, felragad a növényi zsír a szájpadlásodra. (Nem kellemes) De egy biztos: Nem lehet elrontani.
A Lidl-ben árulnak egy nagyon jó minőségű habtejszínt, olyan pohárban árulják mint a tejfölt, csak ez egy picit magasabb. Azt ha jól lehűtöd, és adsz hozzá két kiskanál porcukrot, akkor gyönyörűen felverődik.
A Hulalának nincs semmilyen mellékíze. Egy rokonom mindig azt mondta,hogy csak a valódi tejszínt tudja megenni,mert a Hulala és a többi műízű.
Gyümölcstortát csináltam,Hulalával. Mielőtt evett belőle,megkérdezte,hogy valódi tejszín van-e rajta. Azt feleltem neki,hogy igen. Jóízűen megette,és megjegyezte,hogy egészen más az íze,mint a Hulalának. Mgedöbbent,amikor bevallottam neki az igazat.
A Hulalának műtejszín íze van, mivel az is. Ha valaki szereti azt a műanyagtejszín ízt és állagot amit pl a cukrászdákban szabadítanak rá a süteményekre, akkor az nem fog csalódni a Hulalában sem.
Tejszín felverése:
-hideg tejszín
-makulátlanul tiszta keverőtál és keverő
-ne számíts olyan kemény tejszínhabra mint a boltisütiken
-ha már krémes jó, ne keverd tovább mert akkor csapódik ki a vaj
Én is jártam már úgy, hogy kicsapódott a tejszínem, de nem szokta feladni, próbálkozom újra.
Nekem mostanában ezekkel a fortélyokkal szokott sikerülni:
-hideg legyen a tejszín, mielőtt nekilátok berakom egy kicsit a fagyasztóba
-a keverőszálakat is beteszem a fagyasztóba
-a keverőtálat a hűtőbe teszem
-alacsony fokozaton verem
-ha félig megvan, ZSELATINFIXET teszek bele. Nálam ez vált be.
Én nem használom a hulala tejszínt, mert a párom nem szereti a növényi tejszíneket.
Remélem tudtam segíteni. Jó sütést!!!
Kipróbáltam a Hulalat, mert muszáj volt sikerülnie a tortának. Bevállaltam a fiam és barátnőm kislányának közös első szülinapi tortáját!
Isteni lett a végeredmény! A habot nagyon szépen fel tudtam verni, a krémhez nem raktam több cukrot, nehogy túl édes legyen, és nagyon-nagyon finom lett a túrótorta!
Még azzal is "megvádoltak", hogy nem is én csináltam, hanem a cukrászdából vittük... :)))
Szóval nagyon bejött a Hulala!!!
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!