Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Habtejszínnel kapcsolatban...

Habtejszínnel kapcsolatban lenne 2 kérdésem!?

Figyelt kérdés

1. Ha azt írja a recept, hogy x dl tejszínt kemény habbá verünk, akkor az is megfelelő, ha habszifonban, patronnal csinálom meg a habot? Csak mert nem tudok tejszínt felverni...

2. Pont abból kifolyólag, hogy nem tudok tejszínt felverni, kaptam azt az infot, hogy a Hulalát biztosan fel fogom tudom verni! Igaz ez? Azt könnyebb felverni? Vagy miért mondják azt, hogy azt nem lehet elrontani?


2011. jan. 25. 19:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha szétválik lévé és zsírszerű izévé,akkor tovább vered a kelleténél. Ebben az esetben a tejszínből kicsapódik a savó, és a zsírszerrű izé pedig a vaj.

Ne verd annyi ideig,és ne a legmagasabb fokozaton. Kb-2-3 perc elég neki. Figyeld felverés közben,ha már sűrűsödik,akkor jó. Nem kell olyan kemények lennie,mint a tojáshabnak.

2011. jan. 25. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

Hulalát ne, mert az növényi alapú, köze sincs a tejszínhez. Mű íze van, és miután megetted, felragad a növényi zsír a szájpadlásodra. (Nem kellemes) De egy biztos: Nem lehet elrontani.

A Lidl-ben árulnak egy nagyon jó minőségű habtejszínt, olyan pohárban árulják mint a tejfölt, csak ez egy picit magasabb. Azt ha jól lehűtöd, és adsz hozzá két kiskanál porcukrot, akkor gyönyörűen felverődik.

2011. jan. 25. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem meg egyáltalán nincs mű íze a Hulalának, mi nagyon szeretjük, csak ezt használom. Gyönyörűen fel lehet verni, habfixáló nélkül is. Kedves kérdező, szerintem egy próbát mindenképpen megér, hidd el, nem fogsz benne csalódni!
2011. jan. 25. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:

A Hulalának nincs semmilyen mellékíze. Egy rokonom mindig azt mondta,hogy csak a valódi tejszínt tudja megenni,mert a Hulala és a többi műízű.

Gyümölcstortát csináltam,Hulalával. Mielőtt evett belőle,megkérdezte,hogy valódi tejszín van-e rajta. Azt feleltem neki,hogy igen. Jóízűen megette,és megjegyezte,hogy egészen más az íze,mint a Hulalának. Mgedöbbent,amikor bevallottam neki az igazat.

2011. jan. 25. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:

A Hulalának műtejszín íze van, mivel az is. Ha valaki szereti azt a műanyagtejszín ízt és állagot amit pl a cukrászdákban szabadítanak rá a süteményekre, akkor az nem fog csalódni a Hulalában sem.


Tejszín felverése:

-hideg tejszín

-makulátlanul tiszta keverőtál és keverő

-ne számíts olyan kemény tejszínhabra mint a boltisütiken

-ha már krémes jó, ne keverd tovább mert akkor csapódik ki a vaj

2011. jan. 25. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
Én is a Hulalát szeretem, mert nem kell vele semmit se csinálni, és akár kézzel is könnyen fel lehet verni, ráadásul finom is (édes).
2011. jan. 25. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim válasza:

Én is jártam már úgy, hogy kicsapódott a tejszínem, de nem szokta feladni, próbálkozom újra.

Nekem mostanában ezekkel a fortélyokkal szokott sikerülni:

-hideg legyen a tejszín, mielőtt nekilátok berakom egy kicsit a fagyasztóba

-a keverőszálakat is beteszem a fagyasztóba

-a keverőtálat a hűtőbe teszem

-alacsony fokozaton verem

-ha félig megvan, ZSELATINFIXET teszek bele. Nálam ez vált be.

Én nem használom a hulala tejszínt, mert a párom nem szereti a növényi tejszíneket.

Remélem tudtam segíteni. Jó sütést!!!

2011. jan. 26. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
Nekem a Meggle hapalapanyag vált be, 3-4 es fokozaton, géppel.
2011. jan. 27. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam a Hulalat, mert muszáj volt sikerülnie a tortának. Bevállaltam a fiam és barátnőm kislányának közös első szülinapi tortáját!

Isteni lett a végeredmény! A habot nagyon szépen fel tudtam verni, a krémhez nem raktam több cukrot, nehogy túl édes legyen, és nagyon-nagyon finom lett a túrótorta!

Még azzal is "megvádoltak", hogy nem is én csináltam, hanem a cukrászdából vittük... :)))

Szóval nagyon bejött a Hulala!!!


Köszi mindenkinek!

2011. febr. 7. 16:34
 20/21 anonim válasza:
Próbáld ki a Meggle habtejszínt! Én használtam Hulalát is, de szerintem a Meggle sokkal finomabb, nem olyan zsíros, nem ragad a szájpadlásodra! :) Sőt! Még olcsóbb is!
2012. aug. 31. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!