Valami jó ötlet, hogy pucoljak gyorsan új krumplit? Hogy kell csinálni vmi sózással kapcsolatban hallottam vmit, csak nem emlékszem pontossan.
Figyelt kérdés
2009. jún. 27. 13:40
1/6 anonim válasza:
Vízbe áztatod és a kezeddel ledörzsölöd.
Vagy a késsel úgy kapargatod mint a répát.
Én ezeket a módszereket ismerem
2/6 anonim válasza:
Legegyszerűbb, ha rendszeresítesz erre egy fémből készült dörzsi szivacsot, amilyet a mosogatáshoz használnak (persze újat...)
Ha azzal megsikálod, akkor éppen csak az a vékony réteg jön le aminek le kell jönnie.
3/6 anonim válasza:
Én sós hideg vízben áztatom cca 15 percet utána késsel lekaparom. Jó fekete lesz utána az ujjbegyed! :)
4/6 A kérdező kommentje:
köszi a gyors válaszokat!
2009. jún. 27. 15:00
5/6 ltimea válasza:
én attól a bácsitól hallottam ahol a krumplit vettem hogy ő krumpliszsákba teszi a krumplit és folyó viz fölött mozgatja a zsákot, aztán ami nem jött le már könnyebb lekaparni.
6/6 anonim válasza:
Én nem kapargatom az új krumpli héját. Ami mosás közben lejön az lejön a többi rajta marad. A tepsiben sütött sült krumpli is sokkal finomabb ropogós héjjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!