Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Valami jó ötlet, hogy pucoljak...

Valami jó ötlet, hogy pucoljak gyorsan új krumplit? Hogy kell csinálni vmi sózással kapcsolatban hallottam vmit, csak nem emlékszem pontossan.

Figyelt kérdés
2009. jún. 27. 13:40
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Vízbe áztatod és a kezeddel ledörzsölöd.

Vagy a késsel úgy kapargatod mint a répát.

Én ezeket a módszereket ismerem

2009. jún. 27. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
81%

Legegyszerűbb, ha rendszeresítesz erre egy fémből készült dörzsi szivacsot, amilyet a mosogatáshoz használnak (persze újat...)

Ha azzal megsikálod, akkor éppen csak az a vékony réteg jön le aminek le kell jönnie.

2009. jún. 27. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
Én sós hideg vízben áztatom cca 15 percet utána késsel lekaparom. Jó fekete lesz utána az ujjbegyed! :)
2009. jún. 27. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi a gyors válaszokat!
2009. jún. 27. 15:00
 5/6 ltimea ***** válasza:
50%
én attól a bácsitól hallottam ahol a krumplit vettem hogy ő krumpliszsákba teszi a krumplit és folyó viz fölött mozgatja a zsákot, aztán ami nem jött le már könnyebb lekaparni.
2009. júl. 1. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
68%
Én nem kapargatom az új krumpli héját. Ami mosás közben lejön az lejön a többi rajta marad. A tepsiben sütött sült krumpli is sokkal finomabb ropogós héjjal.
2009. júl. 3. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!