Habtejszínnel kapcsolatban lenne 2 kérdésem!?
1. Ha azt írja a recept, hogy x dl tejszínt kemény habbá verünk, akkor az is megfelelő, ha habszifonban, patronnal csinálom meg a habot? Csak mert nem tudok tejszínt felverni...
2. Pont abból kifolyólag, hogy nem tudok tejszínt felverni, kaptam azt az infot, hogy a Hulalát biztosan fel fogom tudom verni! Igaz ez? Azt könnyebb felverni? Vagy miért mondják azt, hogy azt nem lehet elrontani?
A habszifon jó ötlet, ha díszítésről van szó. De ha később inkább kenni, vagy valamivel összekeverni kell a habot, akkor már nem annyira kellemes az egész szifonnyit egyszerre kinyomni, de ha neked így könnyebb, akkor biztos jó.
De nem igazán tudom, mert én soha nem használtam habszifont.
Ha jó a tejszín és robotgéppel vered magas fokozaton, nem fogod elrontani!
habszifonban nem lesz olyan kemény a hab és hamar össze is esik, úgyhogy nem az igazi.
hulala... hát szerintem távolról sem hasonlít tejszínre, díszíteni, meg ahol nem szabad összeesnie, ott jó, legyen, de az íze se olyan. :(
Egyáltalán nem nehéz felverni a tejszínt, ezeket javaslom:
-Először is ugye nem főzőtejszínnel próbálkozol?! IGAZI HABTEJSZÍNnek való kell. Nem reklám, de az Oké tejszín nekem bevált.
-HŰTSD jól le mielőtt felhasználod! Közvetlen felverés előtt egy 10 percre még fagyasztóba is beteszem, hogy tuti hideg legyen, de megfagyasztani nem szabad! :-)
-Aztán keverőgéppel felvered, pikpakk kész!
-Ne verd túl, mert kiválhat belőle a nemistudomhogyhívják!
-Habfixláló mehet bele, ha lassan lesz elfogyasztva.
-Ha krémbe megy, akkor zselatint szoktak beletenni, miután a krémhez keverik.
A hulaláról azt hallottam, hogy az valami mű dolog inkább, de egészen biztos nem tejszín, viszont az tutira kemény lesz és tejszínhab látványú, hát ahogy gondolod.
(Még annyi, hogy régebben én is azt hittem nem bírom felverni. Akkor nem hűtöttem le rendesen, az volt baj, meg hogy nem volt a legjobb minőségű a tejszín.)
A hulalát azért is sztárolják, mert olcsóbb! Sajnos az igazi tejszín elég drága.
Szóval a tejszínhez nincs szerencsém. Legutóbb két hete landolt a kukában a tejszínes mandarintorta tészta és mandarin része, mert az utolsó momentumnál a tejszínt nem sikerült felverni...
Próbáltam már nevesebbet (Milli, Parmalat) és nonamet is! Egyik se sikerült, pedig az első bénázás után a következő alkalommal, tényleg hűtőben volt legalább egy napig a tejszín mielőtt neki álltam. Természetesen habtejszínnel próbálkoztam. És robotgéppel, de eddig egyszer sem sikerült. Ja a mandarinos legutóbbi akciómnál habfixálót is tettem bele, mégsem sikerült. Nem az a baj, hogy összeesik, hanem fel sem tudom verni. Keverem a géppel, és nem hogy hab állagú lenne, hanem teljesen szétválik folyadékká, meg ilyen zsír szerű izévé. Szóval én nem próbálkozom vele többet...
Sajnos nem díszítéshez kéne, hanem túró/joghurt torta krémjéhez. Már csak a habszifonban bíztam, de akkor az is kilőve!
Marad a Hulala. Ha az se fog sikerülni, akkor végleg feladtam.
A habszifon csak akkor jó,ha a habot azonnal elfogyasztod. Süteményre ne tedd,mert nagyon hamar elpárolog belőle a szénsav,és a hab elfolyósodik.
A habtejszínt (nem főzőtejszín,nem Hulala) forrald fel,majd tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap felverheted nagyon keményre. Így akkor is felverődik,ha már nem egészen friss a tejszín.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!