Van itt egy kedves, segítőkész háziasszony, aki kisegítene egy lelkes fiatalembert?
Gondoltam meglepem a páromat, szüleinél volt karácsony alkalmából, ma jön haza, és szeretnék neki, kínai levest főzni. Találtam is egy jó receptet: [link]
sikerült mindent beszereznem, egyedül a keményítővel vagyok bajban. Ahol mi eszünk kínait, ott a leves, ilyen kocsonyás jellegű,az lehet zselatintól is? vagy azt levesbe nem szoktak? Ezektől a hozzávalóktól az a "tipikus" barnás,pirosas, gezemice lesz, mint a kínai éttermekben? Esetleg valami tipp, tanács, ötlet? 4kor kell elkezdenem főzni, addig várom a válaszokat:)
De kár, hogy csak most látom... Milyen lett végül a leves?
Egyébként a keményítőt, ha feloldod egy kis hideg vízben, akkor fehéres folyadékot kapsz, amit ha hozzákeversz a forró, fövő leveshez, akkor pontosan olyan szottyos lesz, mint amit a kínai éttermekben veszel. Ők is keményítővel sűrítik a levest, az édes-savanyú szószt, mindent, ami olyan kocsonyás jellegű. Piszok egyszerű használni és átlátszó is marad az étel, nem olyan fehér, mint a liszttől.
Szia!
Köszi a segítséget, egyébként nagyon finom lett a leves, kicsit feldobtam még pár zöldséggel, a recepttől eltérően, de majdnem ugyan olyan állagú lett mint az éttermekben, az íze pedig teljesen ugyan olyan, szóval mondhatni nagyon jól sikerült:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!