Hogyan készítünk pörköltre rántást?
Rántás nem kell rá, ha nagyon híg lett a szaftja, staubolni kell, (liszttel megszórni). Arra kell figyelni, hogy előtte pirítsd zsírjára, utána mehet bele a liszt, kicsit felöntöd, összefőzöd, és kész.
Még egy apróság: tájegységtől függetlenül(!) a pörköltbe soha nem kell lisz!!! És ne is terjesszünk ilyet, mert nem igaz!
Viszont szintén tájegységtől függetlenül lehet ilyen trükkhöz folyamodni.
12:24 nyert. de ma már a legtöbb helyen pörköltnek nevezik a paprikást is (tehát liszt+tejföl). de az sem rántással készül, tehát nem pirítják meg előtte a lisztet és felengedik, hanem vagy kikeverik a tejfölt a liszttel csomómentesre (=habarás), vagy behintik a pörköltet (staubolják németesen), bele a tejföl és felengedik.
hasonló ehhez a tokány:
a hús nem kocka, hanem hosszúkás csík.abban különbözik alapvetően a pörkölttől, hogy a húst megpárolják mindig rövid lében és nem pirítanak hozzá vöröshagymát. Paprika helyett pedig borssal fűszerezik és majorannával, paradicsomot is raknak bele; esetleg minimális lehet benne paprika. kerül bele füstölt szalonna és gomba, zöldborsó, kolbász. a leve rövid, sűrű, nagyon tartalmas és a borstól barna színű, tejföllel ízesítik. készíthető, sertés, marha, vad és baromfihúsból is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!