Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készítünk pörköltre...

Hogyan készítünk pörköltre rántást?

Figyelt kérdés
2010. nov. 11. 11:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Amibe liszt kell, az már nem pörkölt, hanem paprikás és a végén tejföl is kerül bele. Ezért nem ugyanaz a csirkepörkölt és a csirkepaprikás.
2010. nov. 11. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
12:24 írta le az igazságot. Ha pörköltet akarsz, és sok a leve, fedő nélkül főzd, és sűrűn kavargasd. Ha liszt kerül rá, akkor a tejföl is kell, így lesz belőle paprikás. Mi mindkét változatot szeretjük, és köretfüggő. Paprikás csak nokedlivel, pörkölthöz lehet rizs, főtt krumpli, tarhonya, akár főzelék is.
2010. nov. 11. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
Egyébként a jó sűrű pörköltlé titka a sok hagyma, amit megpirulva felfőzöl egy kis vízzel a pirospaprikával és ha visszasült zsírjára, akkor teszed bele a húst.
2010. nov. 11. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:

Rántás nem kell rá, ha nagyon híg lett a szaftja, staubolni kell, (liszttel megszórni). Arra kell figyelni, hogy előtte pirítsd zsírjára, utána mehet bele a liszt, kicsit felöntöd, összefőzöd, és kész.

Még egy apróság: tájegységtől függetlenül(!) a pörköltbe soha nem kell lisz!!! És ne is terjesszünk ilyet, mert nem igaz!

Viszont szintén tájegységtől függetlenül lehet ilyen trükkhöz folyamodni.

2010. nov. 11. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy írják. Sok hagyma, üvegesre sütve lassú túzön. Én a hagymát párolás előtt 5-10 percel megsózom, így sokkal előbb párolódik. Sajna az üzletben vásárolt hús, mind olyan vizes, hogy sokszor fedő nélkül kell elpárologtatni. Saját nevelésű, vágású állatnál ez nem fordul elő.
2010. nov. 18. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
Pörköltbe nehogy csinálj rántást és még csak lisztet se rakj bele. Ekkora hülyeséget még nem hallottam. 3-4szer zsírjára kell pirítani és attól lesz jó szaftos. Mikor pirítod a hagymát önts rá egy kis vizet, majd mikor a víz elpárolgott, megint önts rá egy kicsit. Ez megcsinálod 3szor és csak ezután rakod bele a pirospaprikát meg húst stb... Vizet csak annyit rakj rá, hogy majdnem ellepje így könnyen lepirul majd megint.
2010. nov. 18. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

12:24 nyert. de ma már a legtöbb helyen pörköltnek nevezik a paprikást is (tehát liszt+tejföl). de az sem rántással készül, tehát nem pirítják meg előtte a lisztet és felengedik, hanem vagy kikeverik a tejfölt a liszttel csomómentesre (=habarás), vagy behintik a pörköltet (staubolják németesen), bele a tejföl és felengedik.

hasonló ehhez a tokány:

a hús nem kocka, hanem hosszúkás csík.abban különbözik alapvetően a pörkölttől, hogy a húst megpárolják mindig rövid lében és nem pirítanak hozzá vöröshagymát. Paprika helyett pedig borssal fűszerezik és majorannával, paradicsomot is raknak bele; esetleg minimális lehet benne paprika. kerül bele füstölt szalonna és gomba, zöldborsó, kolbász. a leve rövid, sűrű, nagyon tartalmas és a borstól barna színű, tejföllel ízesítik. készíthető, sertés, marha, vad és baromfihúsból is.

2010. nov. 21. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!