Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a pörköltet úgy főzöm hogy a nagyjából össze darabolt hagymát botmixerrel pépesre aprítottam?

Figyelt kérdés

A múltkor sokáig főztem a pörköltet mégis a végén a hagymadarabok darabok maradtak kis kockák.... Jobb szerettem volna hogyha olyan pépes vagy kásás az állaga..

Ezért ezt találtam ki most


jan. 17. 21:05
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig kóstolom a hagymát, amikor dinsztelem/pirítom h mehet-e hozzá a következő hozzávaló - akár pörit, akár bármi mást csinálok.

Én is próbáltam darálni aprítóval a hagymát, de amikor ezt az aprított hagymát dinsztelés közben kóstoltam, kesernyés volt az íze, és utána a kész ételé is valahogy furcsa lett. Vagy 4-5 alkalommal próbáltam, teljesen random, szándékosan más-más helyről vásárolt hagymával, és mindig kesernyés volt. Bevallom, egyszerűbb lenne így sokkal, de annyira nem tetszik így az íze h inkább szenvedek a hagyományos módszerrel a pépesítés helyett.

jan. 18. 04:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/32 anonim ***** válasza:
88%
Csirkepörköltet mindig így csinálom mert nincs ideje szétfőni a hagymának
jan. 18. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/32 A kérdező kommentje:
köszi!!
jan. 18. 11:07
 24/32 anonim ***** válasza:
78%
Nekem soha nem okozott gondot a hagyma. Nem is kell rettentő apróra vágni. Ha megsózod az elején, az segít abban, hogy szétessen. Valamit nem jól csinálsz.
jan. 18. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/32 anonim ***** válasza:
77%
ha neked így jó, akkor persze. de mivel a lényege a hagymának az íze mellett a szaftosság, az meg amúgy kifő belőle, puha is lesz.. akinek gondja van a puha kis hagymakockákkal is, az darálja le, sima ügy. amúgy viszont nincs szükség rá
jan. 18. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/32 anonim ***** válasza:
85%
Én nem szükségből teszem be a hagymát a kutterba, hanem mert nem akarom kisírni a szemem amíg felvágom a szükséges mennyiséget. Ha kis adagban csinálom, felkockázom, de pont pörköltet szerintem nagyobb adagban finomabbra lehet készíteni. Ahhoz meg sok hagyma kell. (Nem kérek life hackeket a sírás megelőzésére, már kb mindent is kipróbáltam, nem nagyon vált be semmi, esetleg az, hogy nyitott ablaknál csinálom és ha már nem látok a könnyektől pislogok párat az ablak előtt. Viszont így háromszor annyi ideig tart megcsinálni, plusz télen kihűtöm a lakást)
jan. 18. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/32 anonim ***** válasza:

#26 Én is folyton kisírtam a szemem, de tudok egy life hacket - viszont ez nem olyan baromság, mint a "vegyél vizet a szádba" meg "a szemed alatt vizezd be az arcod" meg ilyenek.

Hülyén fest, de én védőszemüveget veszek fel. Olyat, ami nemcsak elölről véd, hanem oldalról is, és a széle, ami az arcodhoz ér, az gumi, így teljesen zár és véd. Igen, még egyszer: tudom, hogy hülyén fest, de nekem bevált, és azóta egy könnycseppet nem ejtettem hagymavágás közben, pedig nekem elég érzékeny erre a szemem. 1500 ft-ért vettem, és én inkább mindig felveszem ezt, mint hogy kesernyésre cutterezzem a hagymát.

Hasonló, mint ez:

[link]

Utána pár percig még fenthagyom, amíg a hagymából kipárolgó, sírást előidéző anyagok kellőképpen el nem oszlanak a levegőben - vagy mit tudom én, mit csinálnak -, és ennyi.

jan. 18. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/32 anonim ***** válasza:
Szemüveges vagyok, az ilyenek általában nem passzolnak a szemüveggel együtt. Ha a lencse bele is fér, a gumi erősen nekinyomja a szárat a fejemnek/fülemnek és az bizony fáj. Szemüveg nélkül meg csak 15 cm-re látok élesen. Mondtam, hogy minden szóba jöhető dolgot próbáltam :S
jan. 19. 00:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/32 anonim ***** válasza:
Ja és nekem a kuttertől soha nem lett keserű. Akkor lesz az, ha odakap. De akkor mindig, mindegy mivel vágod.
jan. 19. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/32 anonim ***** válasza:
28: "Mondtam, hogy minden szóba jöhető dolgot próbáltam" -> próbáltad a borotva éles kést, és a jó minőségű hagymát? Ha nagyon (de tényleg nagyon durván) éles a késed, és jó minőségű hagymát vágsz egyáltalán nem csipi a szemet. Ha kevésbé éles a kés, ahogy vágod úgy nem elvágja, hanem inkább "kipréseli" a hagyma "levét" és akkor csip de nagyon. Ugyanígy a nem túl jó minőségű hagyma is ilyen. Olyan hagyma kell ami kemény még (ha megnyomkodod akkor nem szalad bele az ujjad a közepéig).
jan. 19. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!