Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel tartósítsam a lekvárt,...

Mivel tartósítsam a lekvárt, illetve a szörpöket?

Figyelt kérdés
Sokat hallani, hogy a régóta jól bevált szalicil mérgező. A nátrium benzoát se túl jó. Viszont a legújabb az, hogy a szorbinsav az, ami nem káros a szervezetre(bizonyos mennyiségig/nap) Cukor nélkül szeretnék lekvárt főzni, és ezért szeretném megtudni, hogy mivel tartósítsak. Nem szeretném, ha egy hét múlva az összes lekvárom megromlana. Köszi a válaszokat :)
2010. nov. 7. 18:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Én egy csipet nátrium benzonátot szoktam rátenni. De a cukor is konzervál. Ha anélkül főződ a lekvárt,akkor nagyon savanyú lesz. Utólag nem lehet megcukrozni. Nem kell sok cukor bele,de egy kiló gyümölcshöz 20-25 dk igen.
2010. nov. 7. 18:33
 2/7 anonim ***** válasza:
a szalicil szerintem a legjobb..én nem hallatom, h mérgező..de már évek óta ezzel csinálja az anyum a lekvárokat..
2010. nov. 7. 18:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én még soha nem tettem egyikbe sem semmilyen tartósitószert, szerintem teljesen felesleges. Nem szokott megromlani semmi, amit elteszetk, egyszerüen tisztán kell dolgozni (az eltenni valónak is, az edényeknek is meg az üvegeknek is fontos, hogy teljesen tiszták legyenek), és forrón kell betölteni.
2010. nov. 7. 19:04
 4/7 anonim válasza:
szerintem a szalicil a legtutibb és nem hiszem hogy jobban lenne mérgezöbb mint bármi más
2010. nov. 8. 06:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Okis, köszi a válaszokat, és értem h a szalicil a legjobb. Viszont én azt szeretném megtudni, hogy mivel tartósítsak szalicil helyett. :)
2010. nov. 9. 12:02
 6/7 anonim válasza:
A nagymamával.
2010. nov. 27. 21:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Már irtam, hogy nem kell bele semmi, ha tisztán dolgozol - sok éve teszek el befötteket is, lekvárokat is, szörpöket is mindenféle tartósitószer nélkül, és nem romlanak meg.

Minek kellene bele valami vegyszert rakni, amire semmi szükség?

2010. nov. 27. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!