Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » "Extrém" spórolási ötletek...

"Extrém" spórolási ötletek étkezéshez?

Figyelt kérdés

Olyan emberek válaszait várom akik önszántukból vagy sajnálatos módon rákényszerülnek arra, hogy a lehető legkevesebb pénz legyen költve ételre.

Én egymagamra egy jó 100.000-ast eldobáltam minden hónapban. Tény hogy változatosan és jó minőségű ételeket ettem, viszont most megszeretném tolni a következő évet egy nagy adag spórolással.

Nem tudom mennyire kivitelezhető, de én egy havi 15-20K-ból szeretném kihozni januártól a havi étkezésemet. Várok recepteket és ételkészítményeket is.

Ételkészítmények:

Ez azért érdekelne, mert biztos vagyok benne hogy számtalan olcsó, de finom készítmény van, amelyek elkerülik a figyelmem, hiszen nem ismerem, nem is kerestem őket. Mik a kedvenceitek és melyik boltban? Itt ugye szalámikra, felvágottakra, sajt stb.-re gondolok. (Én javarészt Lidlbe járok, így más boltok áruját nem is nagyon ismerem.)

Receptek:

Természetesen krumplis tésztát, hasonló alap dolgokat ismerem. Ma pl. láttam egy olyan receptet, ahol vöröshagymát sütöttek krémesre és tésztával keverték. Leginkább ilyen spórolós receptekre lennék kíváncsi, amik nem mindennapiak, kicsit érdekesebbek.

Így a végére hagyva, a kenyér teszt sütéseket már elkezdtem kisebb-nagyobb sikerrel. Úgyhogy ezt sem veszem már.

Előre is nagyon szépen köszönöm, főleg azoknak akik tényleg esetlegesen részletesen kitudják fejteni a válaszukat.

dec. 27. 19:39
1 2
 11/11 Katona Dius ***** válasza:

Nekem tavaly volt egy olyan pár hónap, amikor eléggé megszorultunk (férjem betegség miatt munkaképtelenné vált és az ő fizetése így teljesen kiesett, a munkanélüli nem volt nagy segítség).Én akkoriban úgy oldottam meg, hogy heti 7 napból kb 5ször rizs volt, zöldséggel, vagy tojással, egyebekkel. Mindig mással, hogy változatos legyen, és ne is legyen hiány végül semmiből. Glutén és tejérzékeny vagyok, így nekem ez is nehezítette, a kenyér/szendvics nem volt opció, a mentes kenyér piszok drága.

Bár lassan a krumpli kilója olcsóbb, mint a rizsé, krumpliból is sok jó ételt ki lehet hozni alacsony áron.

De egy dologra azért figyelj, spórolás ide vagy oda, ne menjen az egészséged rovására. Próbálj meg úgy enni, hogy a vitaminok egyebek meg legyenek az értendedben. Mivel nálad nem a csóróság, hanem a spórolás a helyzet, így nem vagy rákényszerítve, hogy a legolcsóbb vacakokon élj, próbáld meg ésszel össze tenni az étrendedet.

Ha mondjuk találsz olcsó/akciós, de jó minőségű húst (és van hely a fagyóban), akkor vehetsz belőle nagyobb adagot, azokat előre elkészítheted panírozottan, pörköltként, egyebeknek és lefagyaszthatod.

Nekem sokszor van, hogy hétközben sokat dolgozok, de hétvégén jobban van időm,és ogénylem is a meleg ételt, így hétvégére szoktam venni frissen nagyobb mennyiségű húst, amit megfőzök pörköltnek, bolognainak, vagy bepanírozom és lefagyasztom. Hét közben csak előveszem, megmikrózom, főzök hozzá krumplit vagy mentes tésztát, vagy ha panírozott, akkor gyorsan kisütöm és kész is. Ehhez persze kell egy normális méretű fagyasztó is, nem tudom, neked mekkora van.

jan. 16. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!