Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen ötleteitek és tippjeite...

Milyen ötleteitek és tippjeitek vannak rendkívül olcsó étkezéshez egy hónapban?

Figyelt kérdés

Szeretnék minél több pénzt megspórolni, bár alapvetően nem kifejezetten rossz a fizetésem, de szeretnék tudatosabban költeni az ételre és felhasználni a megvett ételeket. Sajnos azon kaptam magam, hogy egy-egy nagy bevásárlás után rám rohad a megvett étel, pedig ott helyben általában kész bevásárló listával megyek és nem veszek azon kívül mást.


Csak saját magamra kéne főzni, így nem család mennyiségű ételekről lenne szó.


Mai példámból indulok ki, vettem két leárzott cipót összesen 500ft-ert, egyiket lefagyasztottam. Illetve megakadt a szemem a Lidlben (a bár sokak által nem preferált) csirke-farháton. Ez utóbbi őszintén meglepett, mert kifejezetten sok husi volt rajta és kifejezetten finom volt, darabonként 400Ft/kg-ért.

Illetve a cipóhoz vettem most akciósan 2*250ft-ért 300g felvágottat.

Na és ebből indult el ez a gondolat is. Lényegében sikerült megvennem nagyjából 2 heti ételt csupán kb. 2000Ft-ért. (Nyilván ez csak úgy jöhetett ki h krumpli,tészta volt itthon.)


Na de most karcsú ötlet lenne csak ezeket enni stb.

Szeretnék megúszni egy hónapi ételt nagyjából 20-25K körül.


Természetesen krumplis tésztát és hasonló alap dolgokat ismerem.


Ilyen receptekhez és alapanyagokra szeretnék ötleteket.

Tartalmazzon azért húst, zöldséget, gyümölcsöt és persze tésztákat.

Nyitott vagyok mindenre, nem vagyok finnyás.


Annyit még hozzá írnék, hogy much-ot próbáltam már korábban, de annyira necces hogy a végén még egyszer rá kell költeni annyit mint amiért vettem hogy nem nagy biznisz.


Köszönöm előre is, aki esetleg tényleg részletesen leírja ezeket a költéseit és tippeket.



ma 20:28
 1/1 anonim ***** válasza:
82%

• Olyan kaját főzz, amit szeretsz, és meg is eszel. Ez a legfontosabb, tökmindegy milyen olcsó volt, a kidobott kaja az kidobott pénz.

Ha tudod magadfól, hogy nem eszel szívesen maradékot, akkor ne főzz 4 adag kaját.


• Egymásra építeni ételeket. Ugyanazt az alapanyagot több féle képpen használni, vagy a maradékot átvariálni. Pl ha egyik nap volt valami sült, másodnap a csontokból leves. Egyik nap paprikás krumpli, másnap krumplis tészta


• Ingyenes ételek használata, pl gombát, medvehagymát szedni. Vadon szedett szedret lekvár ak eltenni.


• Szezonális dolgokat ismerni, és időben használni.


•Stócolva felépíteni az ételeket. Nagy mennyiségben szénhidrát, aztán fehérje és zöldség-gyümölcs, aztán íz anyagok, olajak, fűszerek.

ma 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!