Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » "Extrém" spórolási ötletek...

"Extrém" spórolási ötletek étkezéshez?

Figyelt kérdés

Olyan emberek válaszait várom akik önszántukból vagy sajnálatos módon rákényszerülnek arra, hogy a lehető legkevesebb pénz legyen költve ételre.

Én egymagamra egy jó 100.000-ast eldobáltam minden hónapban. Tény hogy változatosan és jó minőségű ételeket ettem, viszont most megszeretném tolni a következő évet egy nagy adag spórolással.

Nem tudom mennyire kivitelezhető, de én egy havi 15-20K-ból szeretném kihozni januártól a havi étkezésemet. Várok recepteket és ételkészítményeket is.

Ételkészítmények:

Ez azért érdekelne, mert biztos vagyok benne hogy számtalan olcsó, de finom készítmény van, amelyek elkerülik a figyelmem, hiszen nem ismerem, nem is kerestem őket. Mik a kedvenceitek és melyik boltban? Itt ugye szalámikra, felvágottakra, sajt stb.-re gondolok. (Én javarészt Lidlbe járok, így más boltok áruját nem is nagyon ismerem.)

Receptek:

Természetesen krumplis tésztát, hasonló alap dolgokat ismerem. Ma pl. láttam egy olyan receptet, ahol vöröshagymát sütöttek krémesre és tésztával keverték. Leginkább ilyen spórolós receptekre lennék kíváncsi, amik nem mindennapiak, kicsit érdekesebbek.

Így a végére hagyva, a kenyér teszt sütéseket már elkezdtem kisebb-nagyobb sikerrel. Úgyhogy ezt sem veszem már.

Előre is nagyon szépen köszönöm, főleg azoknak akik tényleg esetlegesen részletesen kitudják fejteni a válaszukat.

tegnap 19:39
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Nem fog menni annyiból. De 50ből összehúzva de azért hiánybetegségek és éhezés nélkül menni fog

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek..

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek..

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1.. (14es valasz)

tegnap 19:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szalámi és felvágott helyett mehetnek a zöldségkrémek. Pl egy jó lilahagymás babkrém 600 ftbol 4 napra reggeli a kenyér tetejére
tegnap 19:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Amit gondolsz, az lehetetlen, minimum 50 ezer körül kellene tervezni.

Viszont ha tényleg spórolni akarsz, semmiféle "készítményt", "készételt", "félkész ételt" nem használhatsz, illetve rendelni, étterembe menni sem fér bele. Mindent neked kell otthon friss, nyers alapanyagokból készíteni, akkor lehet erösen csökkenteni a költségeket

tegnap 20:28
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

Kenyeret sütni - ez a legalapabb dolog a spóroláshoz

Sonkát házi csirkecombbol (mellbol meg dragabb)

Hüvelyest szárazon venni

Szalámit kolbászt sonkát nem veszel

Reggelik egvy részét kiváltod zavkásával

Zöldségeken és gyümölcsökön kívül semmit nem veszel ami fagyasztott

Akciókor feltankolni mindent - ehhez otthon nagy hely kell

Elfelejtheted a csirkemellet, sertésszüzet, karajt, tarját, marhát. Máj, szív, zúza, farhát, csontok, lapocka max

Krumplit rugalmasan le kell cserélni ősszel sütőtökre, télen céklára, tavasszal sárgarépára

Egyél jó sok levest, kenyérrel. Második nélkül

Desszertsket a zabkásán kívül felejtsd el

Tejterméket egyél mert a hús csökkeni fog és azokban rengeteg olyan vitamin és ásványi anyag van amit amúgy húsból vinnél be

Főzelékek száraz hüvelyesből és fagyasztott zöldsegből

Bundás kenyeret is sokat fogsz enni

Eat out kizárt. Még egy sör se a haverokkal.

Nasi. Keksz chips udito kave szinten kizart - de ezt irtak slottem a kesz es felkesz etelekre

Zoldyeg gyumilca mindig yzezonalis legyen es helyi, kulonben draga leyz. Meg kell tanulni h reggeli melle nem csak palrika-paradicsom-uborka van hanem akár egy adag káposzta-retek keverek

Több boltból kell vásárolni. Így éri meg nekik. Valami olcsobb mint mashol es valami sragabb. Par honap utan fejbol fogod tudni mi az olcsobb.

Es zoldseg-gyumolcsre használd a munch appot. 3000ftnyi cucc 1200ért pl a sparban. Annal jobb aron sehol nem fogsz kapni. Majd megnezed mi van a meglepi csomagban es abbol allitod ossze a heti menut

Ja es heti menutervezes. Muszaj megtervezni mit mikor eszel es fozol h tudd miket kell venni es ne vegyel semmi mast. Ez talan a legnagyobb sporolos tipp

tegnap 20:40
 5/8 A kérdező kommentje:

Az eddigieket is nagyon szépen köszönöm!

Korábbi hozzászólás miatt annyival egészíteném ki, hogy ételkészítmények alatt nem kész ételekre gondoltam, rosszul fogalmazhattam. Kibővítve, lehet ez vaj, margarin, virsli, bármi ami egy hozzávaló vagy étel tud lenni.

Étterem, rendelgetések, menüzgetés fel sem merültek bennem.

4. hozzászólónak:

Munchot 5-6 alkalommal használtam, pont azért mert alapvetően különböző Tolna megyei boltokból nagyon pozitívan jöttek haza emberek. Szekszárdon kivétel nélkül csalódás fogadott. Olyannyira, hogyha teljes áron vettem volna meg őket jobban jövök ki! Lehet én futottam folyton bele rosszba, adok neki még esélyt, de sajnos itt nem értem el vele a célt eddig.

tegnap 21:55
 6/8 anonim ***** válasza:
25%
Ilyenkor, karácsony után érdemes végigjárni a környékbeli lakótelepeket, különösen a kukák környékét. Igen sok étel kerül a szemétbe.
tegnap 22:35
 7/8 anonim ***** válasza:
25%
(#4 nálunk pont múltkor került szóba, hogy a bundáskenyér milyen drága étel lett)
ma 00:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Köszi 4 most olvasom. Tehát pl fagyasztott spenot brokkoli talán kis főtt krzmpkival sűrítve. Az már ad majd vmi életerőt ha ilyeneket eszek?
ma 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!