Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Akkor is pörköltnek számít a...

Akkor is pörköltnek számít a főzemény, ha az ember nem pirítja le a húst mint ahogy az írva van?

Figyelt kérdés
Szerintem én nem szoktam lepirítani vagyis nem szoktam ezzel úgy különösebben foglalkozni hanem csak főzöm a húst
tegnap 16:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
43%
Igen 10es..... Ülj le egyes....... És akkor az mi, amibe a tejfölt teszed?????? 2es, 9es voltam. De neked is Boldog Karit.... De ígérd meg, hogy nem fogsz éttermet nyitni, ezzel a nem tudással.....
tegnap 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
29%
#11, életedben nem láttál még konyhát, a világ nevében remélem, hogy eztán sem fogsz, olvasni pedig egyáltalán nem szoktál, szakirodalmat végképp. A te bajod, nem az enyém.
tegnap 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
30%
Persze 12es csak a "szakirodalomból" van főiskolai oklevelem😁😁😁😁 de te tuti jobban tudod, mint aki Vendéglátóipari főiskolát végzett. Legyen így :) 11-es voltam
tegnap 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
21%

9.

Ja, akik nem tudnak másban kiteljesedni csak a szánalmas kis pörköltjük, pörkölési együtthatójában.

Biztos mind anyós. 😂😂😂

tegnap 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
17%
14-es jogos 🤣🤣🤣🤣🤣
tegnap 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
48%
anyum 70 éves, az ő gasztronómiájában a pörkölt főtt húskockákat jelent paprikás alapban. nem ismeri igazán a lepörkölés fogalmát, nem is foglalkozik vele hamar felönti hogy le ne égesse. és olyan minimális fűszerezést használ hogy néha menzán jobbakat ettem régen. párszor megjegyeztem neki hogy hogyan lehetne jobb, de aztán elfogadtam hogy nála már ez ilyen
tegnap 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
69%
7: Nem a hústól lesz pörkölt, mivel van például borsópörkölt is.
tegnap 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
33%

A 6-os által linkelt cikk valóban kb. olyan, mint a biblia, 6 ezer éves mítoszokkal a kutya se foglalkozik már!


Akkor paprika sincs a pörköltbe, ugyebár, hiszen a honfoglaláskor még nem fedezték fel Amerikát...


Az a cikk úgy baromság, ahogy van, illetve mára az lett.

Valaki leírt valami ezer éve elavult szar, és azóta, mióta leírta, bárki aki rákeres hogy mi a különbség a szóban forgó ételek közt, mind megtalálja ezt a hülyeséget.

Annyi idióta okoskodó megmondóembert teremtett ez a cikk, mint égen a csillag.


Az a baj, hogy azóta eltelt 1000 év, és közben igen jelentősen formálódott a gasztronómia.

Többek között azóta a 20. század elején, egységesítve lett sok tekintetben a gasztronómiánk, a legnagyobb szakembereink által. Definiálva lettek alapfogalmak, és erre épül a nemzeti gasztronómiánk, egységesen, generációk óta.

Úgyhogy azzal a cikkel kitörölheted a segged, kb. annyit ér!

Akkora baromságok vannak benne, hogy bedrogozva se tudnék ennyi f@szságot összehordani.


Pörkölt alá se zsír, se hagyma...

Tejföl csak a csirkepaprikásba...

Népbutításért életfogytiglant kéne kapnia annak, aki erre a sz@römlenyre azt mondja, hogy hiteles forrás!

tegnap 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
47%

"Amikor a húst piritod le először, és arra megy a hagyma, az a pörkölt. Amikor az alapot készíted el előbb, és abba teszed a nyers húst, az a paprikás."


Nem értem, miért érez az ilyen ember késztetést arra, hogy válaszoljon.

Olyan vakon vagy a témában, mint eszmeralda.

Haver, ha te utólag teszed a "pörköltbe" a hagymát, az egy büdös főtt hagyma lesz!

Ha egy étterembe ilyet raknának elém pörkölt néven, ráborítanám a szakbarbár fejére, aki csinálta.

tegnap 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
83%
azért nem mindenki ilyen érzékeny ezekre gasztro témákra #19 ha csak egy átlagfogyasztó! szóval nem feltétlenül érzi ki a végeredményből hogy az a hagyma le is volt-e pirítva, vagy csak főzve, ha a vége "ehető" lett az ő szempontjából. egyik magyar szakács youtuber panaszkodott egyszer egy videóban hogy nyaralni voltak, és a hortobágyit sós helyett édes palacsintában készítették el, nem tudta megenni, rendesen ki volt akadva. ez is olyan részlet amit meghallgattam és nyugtáztam hogy oké, valóban helytelen, de lehet 100 vendégből neki egyedüliként tűnt fel csakmert szakmabeli
tegnap 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!