Számít leönteni az első főzővizet a babról vagy csak városi legenda hogy így majd kevésbé puffaszt?
Figyelt kérdés
máj. 10. 19:29
1/7 anonim válasza:
Az én tapasztalatom szerint inkább a kellően hosszú, bő vízben áztatás és annak a leöntése a fontos. Mindenképp az egész éjszakás, legalább 8-10 órás ajánlott és ne csak annyi vízben, hogy megdagadva még épphogy ellepje. 5L-es fazekat nyugodtan tele lehet tölteni.
3/7 anonim válasza:
Nemcsak városi legenda. Az első főzővíz leöntése és az áztatás is ugyanazt a célt szolgálja.
4/7 anonim válasza:
Az áztatóvíz leöntése, ÉS az első felforrás után leöntött víz együtt garantálja, hogy nem fog puffasztani a bab. Viszont az első forrás után AZONNAL le kell önteni a vizet, mert, ha vársz (vagy nem veszed észre, hogy már öt perce forr), akkor a főzővíz kiöntésével az íze is gyengébb lesz (több fűszer kell bele). Tehát azonnal, az első felforrás után kell cserélni a vizet.
5/7 anonim válasza:
Nyilván tapasztalatból jöttek erre rá és nem legenda.
6/7 anonim válasza:
Én is a hosszú áztatásban, és utána a nagyon alapos öblítésben hiszek. A főzővizet nem öntöm le, ettől még nem gondolom városi legendának
7/7 De La Cruse válasza:
Kevesebb kifőtt íz, vitamin, tápanyag marad benne és ízetlen bablevest ki akar enni.
Ha meg puffaszt akkor miért pont babot ennél?
Viszont ha kevesebbet eszel, könnyebben elbír vele a szervezeted. Akkor nem puffadsz annyira és egy finom pohár vörösbor is evés után (Semmi képen sem előtte) sokat hozzátesz a lebontáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!