Kiolvadt húst ha visszafagyasztom az tényleg komoly gond vagy ez városi legenda?
Visszafagyasztani azért nem szabad, mert (az els) kiolvasztáskor a húsban sok sejt megsérül - ezért ereszt levet- ,igy a levegöben lévö baktériumok sokkal könnyebben belejutnak, és elkezdenek szaporodni. Ha visszafagyasztod, ezek nem tünnek el, csak a szaporodás áll meg, az újabb felolvasztáskor viszont nagyon erösen beindulnak és akár egy óra múlva már veszélyes mennyiségben lehetnek.
Persze elöfordul, hogy valakinek szerencséje van, és nem lesz baja, de ha nem, akkor kórházban köthet ki ételmérgezéssel, ami nem csak kellemetlen, hanem kifejezetten veszélyes is.
Ez olyan, hogy van, aki a penészes ételeket, a több hetes maradékokat is megeszi és nem hal bele, de ettöl még értelmes ember nem kockáztat.
Ha netán valamiért kiolvasztottál húst és mégsem akarod felhasználni, akkor készíts belöle valami ételt - süsd vagy fözd meg -, hökezelés után már le lehet fagyasztani minden kockázat nélkül.
Másfél kiló egy vagy kiló hetven deka disznóhús, mára ki olvasztottam de másképp alakult. M Nemtudom vissza merjem e fagyasztani vagy mi legyen vele.
Ma mégsem leszünk itthon, így nemtudom pl lesütni zsírban tudom úgy eláll. Most a sima normál hűtőben van.
#3: Ja, a te konyhád biztos megfelel a HACCP előírásainak.
Kérdező: ha fosol tőle akkor se dobd ki, add oda valakinek, legalább egy kutyának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!