Beköpte a légy, ez városi legenda vagy dobjam ki? Részletek lent
Bepanirozott húst kint hagytam az a asztalon a konyhába egy tálcán nem volt letakarva.
Már sütéshez készültem mikor csörgött a telefon , a szobában leültem kicsit elhúzódott 20 percre
Addig a konyhába valahogy bement 3 légy....
Dobjam ki a húst emiatt ? Már megsutottem de így nem mertem enni belőle ....
Egy felem igazat ad másik meg azt gondolja akár étterembe is bejut a légy nem dobják ki azonnal a kaját ami pénzbe került.... ez óhatatlan
Ajtó zárva pedig ablakon szúnyogháló
Ha a sütés elött lett volna ilyen, akkor lényegtelen a dolog, mert a sütés fertötlenít.
Ha utána, akkor sem ártalmas, csak gusztustalan.
Kisütés előtt történhetett ... ha történt de ezt már nemtudom meg.
Sajnos ha tudtam volna, hogy 20 perc lesz a telefonbeszélgetés letakarom.
Láttad, hogy bement 3 légy, meg gondolom amúgy is láttál már életedben legyet, szóval maga a légy, az nem a fantázia szüleménye.
Nem egy olyan legenda, mint mondjuk az egyszarvú, vagy ilyesmi.
Na most lehet, hogy ez neked újdonság, de az a helyzet, hogy a világon minden egyes lény úgy lett, hogy "anyu" beköpött valamit.
A "beköpés" ugyanis nem azt jelenti, hogy megy a légy, és elkezd köpködni, hanem azt, hogy lerakja a petéit.
Nincs benne semmiféle legenda, se városi, se falusi, a lény, petét rak.
Nem 20 perc alatt, 1 perc alatt is!
Végülis megsül a pete is, meg még ha meg se sül nyilván elintézi a gyomorsav, szóval a gusztustalanságon meg a pszichés terhen kívül bajod nem lesz tőle.
Beköpni jellemzően nyers húst, vagy akár egy kis vér tócsát szoktak, nem készételt, ezeket a dolgokat étteremben hűtőben tárolják, és csak arra az időre veszik elő, amíg dolgoznak vele.
Közben pedig figyelnek az ilyesmire.
Nagyobb mennyiségű hús feldolgozásánál, ha a helyiség tele van léggyel, azt alapból irtani szoktuk, meg nem hagyjuk ott a húst felügyelet nélkül, ha mégis akkor figyelünk erre, mert ismerjük a veszélyeit.
Úgyhogy egyáltalán nem jellemző egy étterem konyhájára, hogy random össze vissza petézzenek a legyek mindenre.
5-ös vagyok, érdemes ilyenkor átnézni, könnyen felismerhetőek a peték, kis fehéres rudak.
Ami olyan, azt le kell vágni, ki kell dobni.
Bajod nem lesz tőle, de mondjuk ha nem veszed észre, beteszed a hűtőbe, (később akarod megfőzni) ott azért fejlődésnek tud indulni, azért úgy már elég meredek, ha kikelnek a csontik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!