Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet a grapefruitot...

Hogyan lehet a grapefruitot kifilézni a leghatékonyabban?

Figyelt kérdés

Idén kezdtem el grapefruitot fogyasztani és nagyon ízlik, ezért tervben van, hogy rendszeresen fogom vásárolni.


Én úgy csinálom, hogy levágom a két végét, talpára állítom és mint az ananásznak, levágom a héját.

Ha ez megvan, próbálom cikkenként kivágni a gyümölcshúst a hártyák közül.


Viszont így sok leve kifolyik, és pazarlok is a gyümölcsből.


Nektek van jobb módszeretek?


nov. 25. 23:52
 1/8 anonim ***** válasza:
35%

A héj levágásáig frankó, de aztán nem késsel trancsírozod, hanem a kiskezeddel szépen gerezdekre szeded és azokat megnyúzod.


Van még a félbevágós, kanállal cukorral kikaparós megoldás, de azt én nem kedvelem, mert fröcsög.



Ha a lé a para, vegyél pomelót, hasonló az íze, de nem lucskos.

nov. 26. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Ma éppen nekiálltam a kiskezeimmel megnyúzni pár cikket, csodálkoztam is, hogy így egész sok gerezdet sikerült egyben tartanom anélkül, hogy folyt volna a levük.


Milyen az a kiskanállal cukorral kikaparós módszer?

nov. 26. 00:08
 3/8 anonim ***** válasza:
58%

A kiskanállal kikaparós módszer (cukor NÉLKÜL - ehhez cukrot tenni teljesen értelmetlen dolog) eleve nem ki"kaparós", csak annak, aki nem ért hozzá.

A grapefruitot félbevágod, és egy éles, hegyes, hosszúkás késsel a félgerezdeket nagyon szépen ki tudod emelni. A kanál azért sem alkamas erre, mert azzal tényleg csak szétmaszatolni lehet, mivel a két forma nem összehozható.

A hártyában maradó kevés maradékot egy puhárba kinyomva az összes levét el tudod fogyasztani, semmit nem kell belöle kidobni.

nov. 26. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Hát nem tom, nekem se kanállal, se késsel nem sikerült kiemelni.


Lehet gyümölcse is válogatja, nem egy egységes dolog.


A grapefruit egy nem természetesen előforduló, hibrid gyümölcs, vannak verziói. Az egyik egyed sárga, a másik piros, van, amelyiknél inkább a pomeló genetikája dominál, a másik inkább a narancsé.


A lédússág meg a puhaság volt az egyik ok, amiért kereztezték őket, ha ez a rész nem tetszik, olyat akarsz ami tartja magát és könnyebb pucolni, vegyél pomelót.

nov. 26. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Narancsfacsaróval ki kell facsarni a félbevágott gyümölcsöt.

A magok fennakadnak a lé és a rostok átmennek.

nov. 28. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
5-ös: a filézésnek az a célja, hogy gyümölcs DARABOKAT kapj, nem pedig gyümölcsLÉT!
nov. 28. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Úgy csinálom, hogy kettévágom egy éles késsel, (miután megmostam).

(És kipiszkálom a magokat belőle.)


Azután egy kisebb életlen késsel (ami nem vágja már el azokat a hártyákat) vágom el körbe a gyümölcshúst a hártyákról.

Mivel sok levet enged(het), ezért minden ilyen fél cikket/gerezdet, amint körbevágtam, rögtön ki is szedem egy pohárba/tálba.

Úgy, hogy a pohár/tál fölé tartva kipiszkálom belőle a kis késsel, de minden ilyen művelet után -még a tál fölé tartva- egy picikét megnyomom a kifilézendő grapefruitot, hogy a sok lé oda folyjon.


Majd, ha nagyjából sikerült kiszednem a gyümölcshúsokat, akkor még utoljára, de most jó erősen összenyomom a héját, hogy minden levet kiengedjen. (Ha szerencsém van, akkor nem a szemembe és nem a konyha másik végébe.)


Talán nem a leghatékonyabb módszer, de ha van érzéke az embernek hozzá, akkor pillanatok alatt ráérez, hogy pl. milyen dőlésszögben kell beledöfnie a kis kést stb.

dec. 2. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Kiskanállal szoktam kikanalazni.

A grapefruit nagyon jó a szívnek is. Érdemes fogyasztani.

dec. 14. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!