Miért ajánlott a faggyút leszedni a marha lábszárról, miért lesz rosszabb ha rajta hagyom (pörkölt készül)?
A lábszárpörköltöt a lényegétöl fosztod meg, ha az inakat kiszeded. Akkor inkább fözzd valamalyik combrészböl.
Nekem a faggyú is hozzátartozik a marhahús " világához", úgy az igazi.
Nem szereti mindenki.
Nagyon köszönöm!
Csak egy kicsit későn jöttek ezek a válaszok...
Közben konzultáltam egy ismerőssel, ő azt mondta hogy a faggyútól olyan nagyon 'marha' íze lesz...
Igaz én már akkor is a hus nagy részét beraktam a fazékban a főni, néhány fagyiusabb darabot kihagytam belőle.... Aztán az ő véleménye miatt a kihagyott húsdarabokról a nagyja faggyút leszedtem, végül is elmondhatom hogy összességében így is több mint telefongyús rész benne maradt/belekerült a fazékba(n).
Érdekes ez a hús elvileg marha lábszár... De voltak benne faggyús részek is... Ezt a két kilós darabot még azt hiszem ausztriában azt hiszem onnan származik... Szóval ott csomagolták...
Nem zárnám ki hogy esetleg tettek a csomagba olyan részt is ami nem kifejezetten lábszár... Bár ha jól emlékszem vagy egyben volt az egész hús, vagy maximum úgy hogy volt egy nagyobb rész, ami biztosan lábszárbolt az az úgynevezett 'nudli' rész....
Faggyú az zsírszövet, leginkább a belső szerveket védi, kis mennyiségben előfordulhat a húson is, de a kereskedelemben olyat nemigen kapsz.
Amire te gondolsz, az talán a hártya lehet. Sülteknél az erős kékhártyát le kell szedni, pörköltnél és az egyéb lassan fővő,-sülő ételeknél ízlés dolga. Én nem szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!