Szerinted a kávéautomatában kapható kávé rosszabb minőségű annál amit a kávézókban felszolgálnak?
Szerintem nem.
Van egy olyan gyanúm, hogy a kávéautomaták szapulása tudatos félrevezetés. A cukrászdáknak stb. nem érdekük, hogy negyedáron igyál kávét az automatából, pedig abban ugyanaz a kávé van. Legfeljebb akkor lehet, gond, ha nincs karbantartva a gép, de ez máshol is előfordulhat.
Tapasztalatom szerint az ilyen folysói pénzbedobósok rosszabb minöségüke, pl. a cégnél dalmayr van, az sem az igazi.
Az jó szokott lenni, amit pultnál adnak ki benzinkúton szintén gépböl, gondolom pont azért, mert ezeket karbantartják, míg a folyosóiakat valszeg csak töltik, és jó, ha hetente pucolják.
Nyilván rosszabb.
"...tudatos félrevezetés. A cukrászdáknak stb. nem érdekük..."
Várj amíg megtudod, hogy otthon is lehet kávét főzni, tizedáron.
A kávé egy olyasmi biznisz mint a bor, van minden a nagyon puccostól az értékelhetetlenig.
Fontos lenne tisztázni miről van itt szó.
Ahol rendes helyben őrölt kávé van, az nyilván jobb, mint az instant ami a gépben van, mert az aroma nem marad meg azon a hosszú orocedúrán át amitől instant lesz.
A független kézmûves kávézók nyilván jobbak, mint a gyorsétterem-kávézó láncok, ahol futósalagon jönnek az italok és a fele szirup.
De ja, vannak ilyen szocreál kávézók, bódék, turista ellátó pontok, ahol még mindig nescafét vizeznek fel és adnak mellé tejet, az tényleg kb az automata szintje, és ne is kerüljön annyiba.
Ha felétek ilyenek vannak, akkor totál megértelek.
Most ha nem ehy hotelban vagy kúton az önkiszolgáló automatából iszunk, akkor valszeg nem is csészéböl isszuk hanem kotonból, vagy papírból.
Ha kávézóban vesszük, akkor meg van azesély arra, hogy pl. normálisan, forró vízzel kiöblített( elömelegített) csészébe kapjuk az eszpresszót.
Persze, megvan mindennek a maga társadalmi szintje, ahol kereset van rá.
Régen a keserü túlégetett karaván a kotyogósból sokkal menöbb volt a jómunkásemberek körében, mint egy olasz creama.
A gép típusától függ. A tipikus instant kávés tényleg rossz, eleve a por-víz arányt ritkán találják el.
Úgy 13 évvel ezelőtt berobbant az őrölt kávét áruló automata, ez úgy 50%-al drágább, de az már van olyan mint a büfékben árult kávé, mert pontosan ugyanaz a szerkezet van benne.
Láttam viszont olyat is, ami kapszulás. Igaz csak egyet, de szerintem nem véletlenül, mivel baromi drága, három kávé árából egy 10-es pakk kapszulát kapsz. Egy darálós gép mellett volt elhelyezve és a vevők úgy kétharmada a daráltat választotta, szóval azért volt forgalma a kapszulásnak is és tényleg jobb is volt, csak nem mindenki akarja megfizetni a felárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!