Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tudom sérülés nélkül...

Hogy tudom sérülés nélkül kivenni a jégbe fagyott zacskót?

Figyelt kérdés

Főzős munkahelyemről maradék levest hoztam el két nejlonzacskóba rakva, mármint dupla zacskóba, mert nagyon sok maradt és nem akartam kidobni, finom is volt, gondoltam, legalább nem kell majd vmikor főznöm, viszont nem volt semmi más tároló a levesnek, sem doboz, sem üveg, és most ki akartam venni a jégből, de úgy odaragadt, hogy nem akarom erőszakosan tépni, nem is biztos, hogy tudom egyáltalán.

Gondoltam, vizet öntök a jégszekrénybe rá tán vagy más eszköz?

nov. 9. 12:03
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Mondjuk az is igaz, hogy a fagyott leves nem folyik szét, szóval akár szét is téphetem a nejlonokat...

Vagy engedjem le a hűtőt...?

nov. 9. 12:05
 2/13 A kérdező kommentje:
Nincs hajszárítóm, mert leszoktam a használatáról és elajándékoztam, pedig most jól jönne, olvasgattam neten, sok helyen írják, arra gondoltam, hogy vízforralóból ráöntök forró vizet, de tán tönkre megy tőle a fagyasztó...?
nov. 9. 12:19
 3/13 anonim ***** válasza:
3%
Tedd bele egy zárható tejfölös dobozba.
nov. 9. 12:57
 4/13 A kérdező kommentje:
Már bent van a fagyasztóban és bele is ragadt, nem tudom kivenni. Zacskóban van a jégen.
nov. 9. 13:10
 5/13 anonim ***** válasza:
33%
Ha a fagyasztó üvegpolcos, akkor a forró víz nem játszik. Ha rácsos, akkor meg lehet próbálni, de csak egy picit, ne áraszd el.
nov. 9. 14:37
 6/13 anonim ***** válasza:
92%

Simán csak tépd le a fagyott levestömböt, hisz a zacskónál könnyen elválik.

Amúgy a fagyasztót is illő dolog néha rendesen kiolvasztani, tehát ez irányban is lehet mérlegelni ezt a súlyos konyhatechnikai problémát.

nov. 9. 15:09
 7/13 anonim ***** válasza:
93%
Feltéped a zacskót, hiszen a leves úgyis jégbe fagyott, semmi baja nem lesz. Aztán kienegeded egy pl fazékban nylonostól.
nov. 9. 15:43
 8/13 A kérdező kommentje:

Csak egy rács van benne, kis fagyasztó a hűtő tetején, és az aljához van ragadva mindkét zacskó. Szerintem nincs elég fizikai erőm kiszedni, talán tényleg le kéne eresztenem az egész hűtőt emiatt, mondjuk tényleg jeges egy kicsit a fagyasztó felső része és biztos jót tenne neki, viszont akkor mindent el kell fogyasztani belőle, hogy ne romoljon meg...

Nem teheti tönkre, ha forró vizet locsolok csak arra a levesre, amelyiket enném most?

Meg különben is a ráöntött forró víz aztán kifolyik, tán még az alatta lévő hűtőbe is, nem?

nov. 9. 16:22
 9/13 anonim ***** válasza:
91%
Kiolvasztani max. fél óra, ez alatt nem romlik meg semmi, ami benne volt.
nov. 9. 16:36
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha a zacskó tartalma csonttá van fagyva, akkor az elválik a jégtől, mert a jég nem tapad jól a polietilénre. Kocogtasd körbe a zacskót klopfolókalapáccsal!

(Amúgy tiszta életképtelenségről szól ez a kis sztori...)

nov. 9. 17:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!