A rizst főzés előtt minek kell megmossni?
Figyelt kérdés
nov. 1. 10:26
2/7 anonim válasza:
Hagyományosan ki kell válogatni és meg kell mosni, hogy a nemkívánatos anyagok, kosz, mocsok eltávozzanak. Napjainkban a gépek jó eredménnyel kiszűrik a kavicsokat, oda nem illő szennyeződéseket.
Én még soha nem mostam meg a rizst.
3/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a hántolás után rajtamaradt rizslisztet kell lemosni, hogy ne legyen ragacsos a végeredmény. De volt aki mondta, hogy sose mossa, mégse ragacsos. Próbáld ki mindkét verziót.
5/7 anonim válasza:
Soha nem mosom meg, és egyáltalán nem lesz ragacsos a rizsköretem.
6/7 anonim válasza:
A poharat minek mosogatod el, miért öntöd ki a koszos lét?
Bármennyire is alapos a gépi tisztítás, azért azóta csak eltelt egy kis idő. No meg a keményítő egy részét is kimosod.
7/7 Vad-Ász válasza:
Nem kell mosni. Csak fehérre pirítom, majd felöntöm annyi forró vízzel amennyi az adott rizshez kell (irja a csomagon) 1kg rizs 1ek só. 3 percig rotyogtatom , belekeverek majd letarakrom és elzárom alatta a gázt. minimum 10percig hozzá se nyúlok.
nem ragad és tökéletes pörgős
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!