Hogy tároljátok a kenyeret?
12# Van egy kétrétegű, kívül vászon, belül kilyuggatott nylonból álló péksütemény tartó zsákom, abban nem száradt meg, de valahogy "beleizzadt" a kenyér, amikor pedig belepenészedett, teljesen elment tőle a kedvem.
A zöldséget én is úgy tartom, mint te, és nekem is bevált.
Két és fél nap után is egész elfogadhatók még a kenyérszeletek. Nyilván nem száradt volna ennyire sem, ha csak felvágva van a kenyér, nem szeletben. Tegnap reggel már csak alájuk hajtottam a kenyérruhát, nem takartam be, úgy tettem rá a doboz tetejét. A kenyérruhát szerintem időnként ki kell teríteni kicsit száradni, mert az lehet a penész forrása.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását.
Elkezdtem "valós körülmények között" használni, és nem kukkoltam 2-3 óránként, hogy mi van a kenyérrel. 1-2 napig nem nyitottam ki, mert épp nem kellett semmihez kenyér, sajnos bepenészedett.
Visszavittem, és keresek olyant, amin van egy kis szellőzőnyílás.
"Talán elég lett volna kitámasztani 1-2 mm-en."
Igen, ezt a visszavitelt elkapkodtam. :(
Másnap reggel elmentem az ALDI-ba, még megvolt, és ujra megvettem.
Szóltam a fiamnak, fúrjon néhány vékony lyukat a bambusztetőbe, hogy szellőzzön kicsit, de ne száradjon ki.
Ez a jó megoldás. Ha ráteszek pl.egy konyharuhát a tetejére azzal még szabályozni is tudom, hogy mennyire szellőzzön. Köszönöm a hasznos hozzászólásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!