Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tároljátok a kenyeret?

Hogy tároljátok a kenyeret?

Figyelt kérdés
Most vettem egy ALDI-s kenyértartót: műanyag az alja, bambusz a teteje. Hogy tegyem bele az itthon sütött házi kenyeret: ruhába takarva, vagy csak magában, esetleg alá tegyek-e papírt, vagy ruhát?

okt. 7. 19:06
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ma reggel, másfél nap után kicsit már kezd száradni mindkét szelet felszíne. Amelyik nem volt betakarva az kevésbé. Arra gondolok, hogy a kenyérruha rövid távon védi ugyan a kiszáradástól, de hosszabb idő alatt fel is szívja a kenyér nedvességét, ezzel pedig már száríthatja.
okt. 9. 08:53
 12/19 anonim ***** válasza:
Akkor próbáld ki pl. nejlonzacskóban, persze azt sem kell teljesen lezárni. Én sárgarépát tartottam a hűtőben hetekig úgy, ahogy hazahoztam, gond nélkül, ropogós maradt. Enélkül hamar megpuhul, mert kiszárad. Szerintem a penész megjelenéséhez több idő kell.
okt. 9. 09:14
 13/19 A kérdező kommentje:

12# Van egy kétrétegű, kívül vászon, belül kilyuggatott nylonból álló péksütemény tartó zsákom, abban nem száradt meg, de valahogy "beleizzadt" a kenyér, amikor pedig belepenészedett, teljesen elment tőle a kedvem.

A zöldséget én is úgy tartom, mint te, és nekem is bevált.

okt. 9. 09:47
 14/19 A kérdező kommentje:

Két és fél nap után is egész elfogadhatók még a kenyérszeletek. Nyilván nem száradt volna ennyire sem, ha csak felvágva van a kenyér, nem szeletben. Tegnap reggel már csak alájuk hajtottam a kenyérruhát, nem takartam be, úgy tettem rá a doboz tetejét. A kenyérruhát szerintem időnként ki kell teríteni kicsit száradni, mert az lehet a penész forrása.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását.

okt. 10. 09:48
 15/19 A kérdező kommentje:

Elkezdtem "valós körülmények között" használni, és nem kukkoltam 2-3 óránként, hogy mi van a kenyérrel. 1-2 napig nem nyitottam ki, mert épp nem kellett semmihez kenyér, sajnos bepenészedett.

Visszavittem, és keresek olyant, amin van egy kis szellőzőnyílás.

okt. 15. 20:24
 16/19 anonim ***** válasza:
Talán elég lett volna kitámasztani 1-2 mm-en.
okt. 15. 21:27
 17/19 A kérdező kommentje:
Az lehet, de nem gondoltam rá :(
okt. 15. 21:34
 18/19 A kérdező kommentje:

"Talán elég lett volna kitámasztani 1-2 mm-en."

Igen, ezt a visszavitelt elkapkodtam. :(

Másnap reggel elmentem az ALDI-ba, még megvolt, és ujra megvettem.

Szóltam a fiamnak, fúrjon néhány vékony lyukat a bambusztetőbe, hogy szellőzzön kicsit, de ne száradjon ki.

Ez a jó megoldás. Ha ráteszek pl.egy konyharuhát a tetejére azzal még szabályozni is tudom, hogy mennyire szellőzzön. Köszönöm a hasznos hozzászólásokat.

okt. 18. 10:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy segíthettem :)
okt. 18. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!