Hogy tároljátok a kenyeret?
Köszönöm a válaszokat!
Két szelet kenyeret tettem be a tartóba: egyiket ruhába tekerve, másikat meztelenül. Holnap meglátjuk :D
A szelet kenyérrel már bármit csinálsz, iszonyat tempóban fog száradni.
Az ilyenket az egész de megvágott kenyérre találták ki.
En amugy a fagyaszroban tarolom szeletben es piritom vagy csak annyit olvasztok elozo este amennyi kell.
Ha tobben vagyunk akkor a nagy keneret kenyereszsákba teszem (magyar márka peksuti tarolasara gyart kornyezetbarat zacskokat)
Inkább attól félek, hogy bepenészedik, nem attól, hogy megszárad.
Reggel megnéztem a két szelet kenyeret: amelyik csupaszon lett betéve, az alig érezhetően száradt egy icipicit, a ruhába tekerten nem éreztem változást az esti állapothoz képest. Visszatettem, ahogy voltak, és most is megnéztem: mind a kettő száradt egy nagyon kicsit. Nyilván egy szelet kenyér hamarabb szárad, mintha csak felvágtam volna, de leginkább az érdekel, hogy betakarva, vagy anélkül jobb, és hogy szárad-e, vagy inkább penészedik. Most is visszatettem, ahogy voltak, és majd este, vagy holnap megnézem. Kiváncsi vagyok, meddig bírják.
Azért vagyok gondban, mert azt is tanácsolják, hogy jól szellőző legyen a kenyértartó, meg azt is, hogy légmentesen zárjon. Saját bevált módszerem meg nincs.
A kisült kenyér felét így is lefagyasztom (szeletelve), de jó lenne ritkábban és nagyobbat sütni, ha valahogy tovább elállna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!