Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tároljátok a kenyeret?

Hogy tároljátok a kenyeret?

Figyelt kérdés
Most vettem egy ALDI-s kenyértartót: műanyag az alja, bambusz a teteje. Hogy tegyem bele az itthon sütött házi kenyeret: ruhába takarva, vagy csak magában, esetleg alá tegyek-e papírt, vagy ruhát?

okt. 7. 19:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
95%
Miután kihűlt, utána ruhába tekerve. Úgy nem lehet gondja.
okt. 7. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
69%
Én kipróbálnám csak úgy belerakva, ha jól szigetel (persze nem légmentesen azért)
okt. 7. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Két szelet kenyeret tettem be a tartóba: egyiket ruhába tekerve, másikat meztelenül. Holnap meglátjuk :D

okt. 7. 20:21
 4/19 Senior Séf ***** válasza:
41%
Sehogy. A feleségem süt zsemlét, vagy grissinit, ha ilyesmire vágyunk.
okt. 7. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
91%
A saját sütésű kenyeret ruhába bugyolálva. Van erre a célra kijelölt vászon konyharuhánk.
okt. 7. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

A szelet kenyérrel már bármit csinálsz, iszonyat tempóban fog száradni.

Az ilyenket az egész de megvágott kenyérre találták ki.


En amugy a fagyaszroban tarolom szeletben es piritom vagy csak annyit olvasztok elozo este amennyi kell.


Ha tobben vagyunk akkor a nagy keneret kenyereszsákba teszem (magyar márka peksuti tarolasara gyart kornyezetbarat zacskokat)

okt. 8. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is inkább valós körülményeket kellene tesztelni, mert gondolom nem lesz gyakori, hogy szelet kenyereket teszel be. Tehát ha meg is száradt egy kicsit, az nem jelent semmit.
okt. 8. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
Hát én sehogy, mert annyira szokatlan volt h mindig elfelejtettem és bepenészedett...
okt. 8. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:

Inkább attól félek, hogy bepenészedik, nem attól, hogy megszárad.

Reggel megnéztem a két szelet kenyeret: amelyik csupaszon lett betéve, az alig érezhetően száradt egy icipicit, a ruhába tekerten nem éreztem változást az esti állapothoz képest. Visszatettem, ahogy voltak, és most is megnéztem: mind a kettő száradt egy nagyon kicsit. Nyilván egy szelet kenyér hamarabb szárad, mintha csak felvágtam volna, de leginkább az érdekel, hogy betakarva, vagy anélkül jobb, és hogy szárad-e, vagy inkább penészedik. Most is visszatettem, ahogy voltak, és majd este, vagy holnap megnézem. Kiváncsi vagyok, meddig bírják.

Azért vagyok gondban, mert azt is tanácsolják, hogy jól szellőző legyen a kenyértartó, meg azt is, hogy légmentesen zárjon. Saját bevált módszerem meg nincs.

A kisült kenyér felét így is lefagyasztom (szeletelve), de jó lenne ritkábban és nagyobbat sütni, ha valahogy tovább elállna.

okt. 8. 14:26
 10/19 anonim ***** válasza:
Akkor penészesedik ha légmentesen van zárva
okt. 8. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!