Lakásban, miként tároljátok a zöldségeket, gyümölcsöket, hogy elálljanak, ne romoljanak meg hamar?
A google a barátod! 😁👍 Számtalan cikket lehet találni erről a témáról a neten.
Ez nagyjából megfelelő információkkal rendelkezik:
Sok zöldséget, gyümölcsöt nem érdemes venni, akinek meleg lakása van és nincs kamrája, pincéje. Pár napig el lehet tárolni, tovább nem érdemes tervezni.
A paradicsomot, almát, mi nem tesszük hűtőbe, csupán hűvös helyre (távol a fűtéstől). Természetesen a krumplit sem. Azt fűtési szezonban kiszoktuk tenni a gázóraszekrénybe a zárt, de fűtetlen lépcsőházba. Nyáron pedig levisszük a pince - teremgarázs melletti tárolóhelységbe, ami pincehideg egész nyáron. Minden szomszéd ott tárolja, ahogy a rekeszes üdítőket, italokat is. Sajnos télen ott túl hideg van, így a zöldség, gyümölcs szétfagy.
Annyi zöldségem van, amennyi a hűtő zöldségtároló rekeszében elfér.
Krumpli 4-5 kg és a hagyma kosárban a mosogató aljában, gyümölcs az étkezőben gyümölcskosárban, asztalon, szekrényen.
Paradicsomot-paprikát ilyenkor már nem veszünk, mert semmi íze, inkább isszuk a nyáron eltett paradicsomlét.
Hűtőszekrényben vagy a konyhaszekrény aljában (ott is hűvös van).
Alapvetően nem raktározunk ilyesmiket, hanem megvesszük ami a következő napokban kell. Pl. nálunk sosincs itthon "csak úgy" hagyma meg krumpli. Ha kelleni fog a napokban, akkor veszünk annyit amennyit elhasználunk. Így nagyon ritka, hogy bármi ránk romoljon.
Krumplit, édeskrumplit faládában a konyhában, minden mást a hűtőben. Megválogatom milyen zöldséget veszek. A cukkini, uborka, paradicsom, répa, avokádó, kelbimbó, hüvelyes borsó sokáig eláll. Különösen a kelbimbó, tegnapelőtt használtam fel egy három hetes zacskó kelbimbó végét, teljesen jó volt. Kb két hétnyi kaja fér el mindennapi zöldségfogyasztással egy személyes háztartással.
Sok zöldségfélét lehet konzerv/száraz változatban is venni, babot, kukoricát, csicseriborsót, lencsét így tárolok.
Gombát, paprikát, csírát, spenótot, brokkolit, karfiolt, káposztaféléket csak annyit veszek amennyit bevásárlás után 3-4 nap alatt el tudok fogyasztani, egyes zöldségeknél ez sajnos azt jelenti hogy semennyit, másoknál hogy nagyon tervezetten kell főznöm.
Nemhogy kamra, még lakás sincs igazán a lakásomban, 18 négyzetméter az egész. Bár az igaz hogy a fűtést nem viszem túlzásba, most 20 fok van bent és még nem érzem szükségét a fűtésnek, télen is max 21-ig szoktam felfűteni.
Tulajdonképpen milyen pontos okból nyomkodott valaki miden válaszra mínuszt? Mi nem hasznos abban, hogy "én így tárolom a zöldséget" egy olyan kérdésre, amiben az a kérdés hogy ki hogy tárolja? :D
49%, mivel gázoltunk a lelkedbe ennyire?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!