Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A főtt tojást tényleg azonnal...

A főtt tojást tényleg azonnal le kell hűteni, és meghámozni?

Figyelt kérdés

szept. 30. 04:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
37%
Egy bizonyos idõn belül még jó lesz, de ha sokat vársz, megszürkül a sárgája.
szept. 30. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
37%
Nagyim megfőzi, amikor már régebbi, hogy tovább elálljon a hűtőben. Meg szokta jelölni őket, hogy tudja, melyik a főtt és melyik nyers. Nyilván megvárja, hogy kihűljön, mielőtt hűtőbe teszi, de nagyobb faksznit nem szokott csinálni. Én csak annyi tojást szoktam egyszerre megfőzni, amennyit meg is eszem, csak akkor hűtöm le extrán, ha tojáskrémet csinálok, ha csak simán megeszem, akkor csak hideg vízbe teszem, hogy ne égessem meg az ujjam pucoláskor.
szept. 30. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 Senior Séf ***** válasza:
Nem KELL, csak úgy elvélik a belseje a héjtól, és könnyebb pucolni.
okt. 2. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 Katona Dius ***** válasza:
A legfontosabb, hogy ne friss legyen. Én mindimum 1 hetes tojást szoktam főzni, mert a friss az pucolhatatlan. Főzés után (attól függ, hogy mikor akarom használni) vagy lehűtöm jeges vízben, vagy hagyom magától lehűlni (leöntöm róla a forró vizet). Pucolni használat előtt.
okt. 2. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 kriszpo ***** válasza:
Érdemes lenne megkérdezni a húsvéti nyuszit, mert az szokott piros, főtttojást tojni, ami a hűtőben sokáig eláll.
okt. 7. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!