A főtt tojást tényleg azonnal le kell hűteni, és meghámozni?
Figyelt kérdés
szept. 30. 04:40
11/15 anonim válasza:
Egy bizonyos idõn belül még jó lesz, de ha sokat vársz, megszürkül a sárgája.
12/15 anonim válasza:
Nagyim megfőzi, amikor már régebbi, hogy tovább elálljon a hűtőben. Meg szokta jelölni őket, hogy tudja, melyik a főtt és melyik nyers. Nyilván megvárja, hogy kihűljön, mielőtt hűtőbe teszi, de nagyobb faksznit nem szokott csinálni. Én csak annyi tojást szoktam egyszerre megfőzni, amennyit meg is eszem, csak akkor hűtöm le extrán, ha tojáskrémet csinálok, ha csak simán megeszem, akkor csak hideg vízbe teszem, hogy ne égessem meg az ujjam pucoláskor.
13/15 Senior Séf válasza:
Nem KELL, csak úgy elvélik a belseje a héjtól, és könnyebb pucolni.
14/15 Katona Dius válasza:
A legfontosabb, hogy ne friss legyen. Én mindimum 1 hetes tojást szoktam főzni, mert a friss az pucolhatatlan. Főzés után (attól függ, hogy mikor akarom használni) vagy lehűtöm jeges vízben, vagy hagyom magától lehűlni (leöntöm róla a forró vizet). Pucolni használat előtt.
15/15 kriszpo válasza:
Érdemes lenne megkérdezni a húsvéti nyuszit, mert az szokott piros, főtttojást tojni, ami a hűtőben sokáig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!