A főtt tojást tényleg azonnal le kell hűteni, és meghámozni?
Figyelt kérdés
szept. 30. 04:40
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
26 szavazat
2/15 anonim válasza:
Nem tudom, hogy hogyan kellene, én azonnal lehűtöm, megpucolni felhasználás előtt.
3/15 anonim válasza:
Én vasárnap este megfőzök 7 tojást, és egy jól záródó műanyag konténerbe sima hideg csapvizet öntök, hogy ellepje őket, és a hűtőben tárolom. Minden reggel egyet eszem meg, és akkor, reggel töröm fel. A feltört tojás nem áll el egy napig sem, nem, hogy egy hétig (vagy akkor be kell vonni valamivel, mint a hidegkonyhások csinálják pl a kaszinó tojással, de nekem akkor is szaga van, nem szeretem az előre feltört tojások szagát és ízét)
4/15 anonim válasza:
Nem. Lehüteni azért szokták hogy ne főjön túl saját maga melegétől leszűrés után.
Pucolni meg azért mert megeszik. De pucolva pl kevesebbet áll el mint pucolatlanul
5/15 anonim válasza:
Nem kell, de szokás ha valaki nem keményre főzi
6/15 anonim válasza:
Én hideg vízzel lehűtöm, mert úgy könnyebb megpucolni.
7/15 anonim válasza:
Hát jaja, mert ha nem így teszel, kikel belőle a kiscsibe!
8/15 anonim válasza:
Attól függ, mit szeretnél vele csinálni, hogy szeretnéd felhasználni.
9/15 anonim válasza:
Ha jeges vízbe teszed rögtön utána, akkor jól elválik és lejön a tojáshéj, szebben fog kinézni a pucolt tojás.
10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
Akkor lehűteni, de nem rögtön pucolni, gondolom.
szept. 30. 14:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!