Fött ételt szeretnék eltenni. így/ilyet lehet?
Azt olvastam, hogy lehet eltenni tartósítószer nélkül is dolgokat.
Kinéztem egy receptet amiben padlizsánt, paprikát, cukkinit föznek össze indiai jellegü füszerekkel és kókusztejjel. Ilyet szeretnék eltenni. Egy honlapon olvastam, hogy gyakorlatilag bármit el lehet tenni dunsztolással, tartósítószer nélkül. Ezt ti hogy csináljátok? Tapasztalatok érdekelnek, ti hogyan tesztek el ételeket?
Én soha nem tettem bele semmiféle tartósítót.
Pl. lekvárba, ivólébe. Csak felfőztem, gyorsan üvegbe színültig, lezárva, azonnal újságpapírba csomagoltam (erre valók az igyenes önkormányzati propaganda újságok), egy dobozt kibéleltem pokróccal, bele az üvegeket, lefedve másik takaróval, és míg teljesen ki nem hűlt, addig ott virított a kamrában. Van, amit tavalyelőtt készítettem, most esszük-isszuk az utolját. Soha, egyik sem romlott meg.
#1-és jól írja.
Én szoktam mindent is befőzni: zöldségek, gyümölcsök, húsok. Működik
Nyilván egy dunszttal sokáig eláll bármi.
Hűvös helyen tároljuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!