Szőlő befőttet (kompót) szeretnék eltenni életemben először. olvasom a netes recepteket de nem írják hogy fedelükkel légmentesen lezárt befőttes üvegeket kell felforralni 5-8 percig, vagy utólag csavarjuk rájuk az üvegek fedelét??
Figyelt kérdés
Elkészítés:
A szőlőt szemezzük le és folyó víz alatt alaposan mossuk meg.
A tiszta szőlőt töltsük makulátlanul tiszta befőttesüvegekbe, szórjuk rá a cukrot, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.
A betöltött üvegeket helyezzük ruhával vagy újságpapírral kibélelt nagy fazékba, amelybe öntsünk annyi vizet, amennyi az üvegek háromnegyedéig ér, forraljuk fel. Forrástól számítva 5-8 percig bugyogtassuk, utána zárjuk el a gázt, és hagyjuk még a vízben 5 percig az üvegeket.
A letelt idő után töröljük át az üvegeket, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
szept. 27. 14:43
1/2 anonim válasza:
A dunsztolás mindig a lezárt üvegekben történik, gondolom, a szőlőnél is így van.
2/2 anonim válasza:
Lezárt üvegben kell. A befőttes üvegnek direkt olyan a teteje, hogy kisziszeg a túlnyomás, nem robban fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!