Miért köpköd a tükörtojás sülés közben? Nektek mi a bevált sütési mód?
Figyelt kérdés
Én annyi olajban szoktam, ami teljesen beteríti a serpenyőt, és ha elég forró, beleütöm a hűtőből előszedett tojást. Csak van, hogy rájön valami agybaj és elkezd köpködni, de nem tudom, miért 😵szept. 12. 13:32
1/20 anonim válasza:
Mert a tojásban víz van, forró olajjal érintkezve ez vízgőzt/buborékokat eredményezz, ami lefröcsköli magáról, rád a forró olajat.
Én azt csinálom hogy kevés olajjal sütök, s mielőtt beleteszem a tojást gyorsan leveszem a gázról a serpenyőt. (tényleg csak addig míg kiveszed a tojást), aztán vissza a gázra egy fedővel
2/20 anonim válasza:
Mert pont hogy nagyon kevés olajjal kell
3/20 anonim válasza:
Olaj+tojás mindig ezt csinálja.
Legközelebb tegyél maximum 1 teáskanál olajat. Oszlasd el ecsettel vagy massal. Melegitsd fel. Menjen arra a tojás.
Tök felesleges annyinolajat alárakni hogy beterítse
4/20 anonim válasza:
A tükörtojást egész kevés és nem forró, csak meleg olajban kell sütni
5/20 anonim válasza:
Nagyon kevés olajban, takarékon, fedő alatt. Épphogy langyos legyen az olaj, ne forrósítsd fel.
6/20 anonim válasza:
Nagyon kevés olajon sütöm, kislángon és teszek rá papírtörlőt, akkor köpködhet.
Nem fedőt, mert azon meg kicsapódik a pára és az csepeg vissza, azért kezd majd fröcskölni.
7/20 anonim válasza:
Teflonban sütöm, zsiradék nélkül, így nem köpköd
8/20 anonim válasza:
Nagyon kevés olajjal kell, és tegyél rá egy fedőt. De jó serpenyőben olaj nélkül is tökéletesen megsül (nyaralás alatt nem vettünk olajat, de tökéletes volt a serpenyő).
9/20 anonim válasza:
Ez nagyon kevés olaj, amit sokan írtok, csak teflon vagy kerámia bevonatos serpenyőben működik, egy hagyományos serpenyőbe a fele beleragad. Túl forró viszont tényleg ne legyen az olaj.
10/20 Szolovjov válasza:
Ha nem hevíted túl az olajat, akkor nem csapkod mint hal a szatyorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!