Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem sikerül már a...

Miért nem sikerül már a tükörtojás?

Figyelt kérdés

Volt egy régebbi serpenyőm, abban gyönyörű "sima" tükörtojást tudtam sütni, hogy a sárgája is egyben maradt és úgy fordítottam.

Felmelegítettem a serpenyőt, beletörtem a tojást és szépen megsült. De egy idő után miután beletettem a tojást csak leragadt

Vettem egy új Tefalt, ennél ugyanez a helyzet, akár kis vajjal akár anélkül rakom bele a tojást simán ráragad a serpenyőre, és mikor megsült az alja és fordítanám meg csak kapirgálni tudom és az már inkább rántotta-szerű

Mi lehet a baj? kell zsiradék vagy nem? legyen tűzforró a serpenyő? a tojásom mindig friss, lidl-ben veszem

2021. szept. 26. 05:11
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
Gagyi a serpenyő. Feltehetően nem Tefal, vagy egy hibás darab...
2021. szept. 26. 05:45
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Zsírt mindig rakok alá! De igen a jó serpenyő, a kulcsa lehet érdemes többet rááldozni!
2021. szept. 26. 07:14
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Zsiradék alá, és forró legyen az a serpenyő, fordítani már csak akkor, ha az alja megsült. Ha már megsült, akkor könnyedén felemelhető egy lapos fakanállal, és meg tudod fordítani, ha még nem sült meg, akkor ragad, és darabokban jön fel. Közepes lángon süsd, se túl nagy, se túl kicsi ne legyen.

Ha van alatta elegendő zsiradék, akkor egy karcos, ócska serpenyőben is szépen megsül.

3-as, ez könnyedén kiküszöbölhető, ha belenézel a dobozba, és meg is szagolod.

2021. szept. 26. 08:04
 4/8 A kérdező kommentje:

Tefal - Durabase technology, made in france

Tudtommal ez a legújabb technológiájuk, miszerint a hő egyenletesen oszlik el a serpenyőben.

Ennél már hova vegyek drágábbat.

2021. szept. 26. 08:41
 5/8 anonim ***** válasza:
86%
Nem a név és a márka teszi a jó serpenyőt. A legkomolyabb serpenyőm egy Tesco Go Cook, az összes többi névtelen, mégsem tapad le egyikben sem a tojás.
2021. szept. 26. 09:22
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

Nem kell fordítani, de semmi gáz. Lefeded és szépen megsül a teteje is.

Egyébként meg a nem kell Tefal, az is ugyanolyan, mint a noname, csak 6x annyiba kerül.

2021. szept. 26. 14:03
 7/8 anonim ***** válasza:
90%
6-os, van aki úgy szereti, ha meg van fordítva, és a másik oldala is megsül, pl én is, és a leírás szerint a kérdező is.
2021. szept. 26. 15:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha túl forró serpenyőbe pottyantod bele, attól is odasülhet! Én így jártam vele, később a palacsitával is, mire rájöttem, hogy attól ragad oda. Azóta csak enyhén forró serpenyőbe teszem bele nincs gond.
2021. nov. 11. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!