Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tükörtojás szabályok ?

Tükörtojás szabályok ?

Figyelt kérdés
Mindig tartok attól,hogy ha a tojást nem megfelelően készítem el, akkor akár problémát is okozhat. Szalmonellára gondolok elsősorban, Szóval mit ír a nagy könyv, mennyi ideig kell egy tükörtojásnak érintkeznie a serpenyővel, hogy ne legyen gond ? De ugyanez van az omlettel is. Szeretem mikor nem teljesen száraz, de ezt csak úgy tudom készíteni, hogy valamennyi része nyers marad és ez biztosítja a szükséges nedvességet.

2021. nov. 11. 21:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
A tojások 99 %-a szalmonellamentes. Fölösleges aggódni.
2021. nov. 11. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
96%

A majonézt nyers tojásból szoktam készíteni.


Élek!

2021. nov. 11. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
95%

Ha tyúktojásból készíted akkor nem kell emiatt aggódnod!

Akkor kellene jobban odafigyelni erre ha mondjuk kacsa vagy libatojásból készítenéd.

2021. nov. 11. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
79%

Anyu ilyen, hogy megvolt a tojásosa, akitől 10 éven át hordta a tojást, akiben vakon megbízott, finom tojásai és megbízható tyúkjai voltak, aztán egyszercsak kiderült, hogy rákos, és ripsz-ropsz meghalt.

Azóta csak a piac maradt (amikor a házi tojásozósdi kezdődött, akkoriban még családi házban laktunk, aztán - mindegy miért - beköltöztünk egy kis lakásba), ott meg fenntartásai vannak.


Szerintem ez olyan, mint a marhahús. Steaket, tatárbifszteket - ahogy lágytojást is - csak megbízható helyről fogyasszunk, ha meg mégis beüt a ménkű, akkor meg nem tudsz mit tenni.

2021. nov. 11. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
14%

Ha megfordítod a tükörtojást, és megsütöd a másik felét is, akkor nem marad nyers része, a szalmonella is jó eséllyel elpusztul. Természetesen tyúktojást használj, frisset, megbízható helyről vedd, tartsd hűtőben. Csak közvetlenül felhasználás előtt mosd meg.

Ha nagyon aggódsz, 10 percre beleteheted a megmosott tojást 2%-os hipó oldatba. Így fertőtlenítik közétkeztetésben is, ha nem eleve fertőtlenített tojást vesznek. De ha jól tárolod, alaposan átsütöd, akkor felesleges.

2021. nov. 11. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem a hipó azért túlpara kategória. Én nem merném, mert mivan, ha a tojásba is belekerül. A hypo az HCL, az meg nem egy emberbe való vegyület. Jól átsütöd,megfőzöd, megeszed és kész. Vagy nem kötelező azt enni. Lehet enni helyette ezer más kaját.
2021. nov. 11. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
30%

6! Hogyan kerülne bele az ép tojásba? A fertötlenités biztonságot ad. Ha a klortol parázol akkor ozonnal is fertötlenitheted. Nálam pl. a " Jól átsütöd,megfőzöd, megeszed és kész. Vagy nem kötelező azt enni." nagyon nem opcio. Nem kötelezö, de szeretek tojást enni!!!! Ráadásul a "jol" átsütött, megfözött változatok nem izlenek!

7! A szalmonella nem a tárolás közben kerül rá, vagyis ebböl a szempontbol lényegtelen, hogy a tyuk akár a tányérodra tojik!

2021. nov. 11. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
33%
Ahogy írtam, közétkeztetésben így fertőtlenítik a tojást, hipóban. Tudom, mert élelmezésvezető vagyok. De itt a szakemberek szakszerű válaszait pontozza le a sok gyökér. 😡 5 voltam.
2021. nov. 11. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
31%
Hát én nem élelmezésvezető vagyok, viszont jelzem, hogy klór a csapvízben is van és 30+ éve is hipóval fertőtlenítették a tojást
2021. nov. 12. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

50++ éve csinálok és eszem tükörtojást- soha nem fertőtlenítettem, és soha semmi bajom nem volt tőle.


Fölösleges parázás...


A közétkeztetést ne keverjük ide, mert nyilván ott sokkal szigorúbb szabályok vannak, mint a háztartásban... Érthető okokból.

2021. nov. 12. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!