Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lekvárt főzök. A kész lekvárt...

Lekvárt főzök. A kész lekvárt az üvegekbe kanalazom. Többször látom, hogy az üvegbe került lekvár nem homogén, benne apró légbuborékok vannak. Baj, ha maradnak buborékok, megromolhat a tőlük a lekvár? Ti mit csináltok?

Figyelt kérdés
Hiába ütögetem, vagy kanállal nyomkodom, nem mindig tűnnek el a buborékok .

jún. 20. 15:36
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Műanyag vagy fa evőszközzel kikeverheted belőle, csak fém ne kerüljön bele.
jún. 20. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Meg nem romlik,ütögesd még.
jún. 20. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem baj. A forró lekvár sokszor habos, van benne levegő.


De ez a levegő forró, ami kinyírt benne mindent, ami a lekvárt megromlaszthatja.


Amennyiben az üveg légmentesen lezár, és nem volt benne nagyobb szennyeződés, azaz kiforráztad mielőtt beletetted a lekvárt, akkor semmi baj nem lesz.

jún. 20. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
a habot is érdemes leszedni róla
jún. 20. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
jún. 21. 06:59
 6/6 anonim ***** válasza:
A habzás alatt nem csak azt a fehér habot értettem ami a tetején van, hanem a lekvár szerkezetében végig vannak kisebb nagyobb buborékok.
jún. 21. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!