Szilvás gombóc tésztáját mindegy, hogy hogyan gyúrom, a lényeg csak az, hogy homogén legyen?
Figyelt kérdés
Vagy fontos a technika is? Esetleg kézi mixer spirális keverőjét (ami dagasztáshoz jó) is használhatom?2012. aug. 22. 18:44
1/5 anonim válasza:
Felesleges géppel is gyúrni. Kiló krumplihoz kb. 30 deka liszt, két kanál olaj, kis só. Nem héjában főzöm a krumplit hanem hámozva, megtöröm és ha kihűlt akkor állítom össze, mert másképp ragad, és akkor több lisztet kell hozzátenni. Én teszek bele egy kis cukrot is. Kézzel gyúrom, kinyújtom, kb 3-4 mm-re.8x8 centis kockákat vágok. Bele egy fél szilva, meg kiskanálnyi fahéjas kristálycukor.
2/5 A kérdező kommentje:
Értem, de a gyúrás technikájának van jelentősége?
2012. aug. 22. 19:00
3/5 anonim válasza:
A tenyér csukló felőli részével kell nem erőből, de határozottan gyúrni, közben forgatni a tésztát, és érzed, amikor már kellő állagú. nem ragacsos, hanem könnyű, rugalmas.
4/5 anonim válasza:
Az ilyen tésztákat házilag kézzel gyúrjuk. Különben is utána tovább tart a gépet szétszedni, kipucolni, elmosni, összerakni, mint az egészet kézzel meggyúrni.
5/5 anonim válasza:
mindegy, csak homogén legyen. szerintem felesleges hozzá gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!