Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hagymás rostélyost szeretnék...

Hagymás rostélyost szeretnék csinálni a vőlegényem szülinapjára. Az a kedvence, de azt kérte, ne legyen ropogós a hagyma rajta. Én ropogósra szoktam csinálni, de szeretnék a kedvében járni. Mi a módszer?

Figyelt kérdés
jún. 6. 19:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Hogy nem sütöd ropogósra. Csak párolod.
jún. 6. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Vastagabbra vágd a hagymát, sütsd egy picsit gyorsabban, és utána kissé sózd meg. (a párolás, az teljesen más világ, attól, hogy nem kell ropogósra sütni, még bő zsiradékban kell sütni, mert azért mégis csak lioni hagymáról beszélünk...)
jún. 6. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
Lehet, hogy nem erre gondol, de szerintem olyan lehet, mint a karamellizált hagyma. Kevés vajon/olajon, lassú tűzön sokáig sütöd a hagymát. Szépen megbarnul, megpuhul, és finom édes, karamellás íze lesz. :]
jún. 6. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
30%

Ha hagymásrostélyos a kedvence, akkor nyilván lioni hagymára gondolt, nem vajban karamelizáltra...

Nem is értem, hogy jönnek ilyen ötletek. Nem egyértelmű a kérdés?

jún. 6. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Esetleg, ha nem forgatom lisztbe?
jún. 6. 21:47
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Azzal úgy még löttyedtebb lesz. Miért nem jó úgy, ahogy a 2-es válaszban leírtam?


Nézd, ha a hagymás rostélyos a kedvence, akkor nyilván a hagyma miatt az, mert a hús, az csak simán roston sült hús.

Tehát a hagymának azért nagyjából olyannak kéne lenni, mint az eredeti, csak nem ropogósnak, hanem valamivel puhábbnak.

Én biztos nem vinném el totál más irányba, csak a legkevesebbet módosítanám az eredetit, hogy ne legyen annyira ropogós.

jún. 6. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
#4 Nem mindenki olyan mesterszakács, mint te.
jún. 6. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Bő olajban süsd a szeletelt hagymát,picit sózd és utána lisztbe forgasd meg.

Hosszan kell sütni hogy a nedvesség eltavozzon ez kb 5-7 perc de forró olajban süsd

jún. 7. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Na, azt egész biztos ne csináld amit a 8-as mond! :D


Gondolkozz már egy kicsit! Sütés után lisztbe forgatni??? És akkor ott lesz rajta a nyers, összecsirízesedett liszt?

És pont hogy nem kell hosszan sütni, (pláne nem forró olajban, mert szarrá ég)

mivel a nedvesség eltávozásától lesz ropogós, amit jelen esetben pont el kéne kerülni.

Ehhez még érteni se kell, csak józan ésszel gondolkozni.

Ha egy vékony hagymakarikát 7 percig sütünk forró olajban, utána max le lehet szűrni az olajat a hamutól.

jún. 7. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 Noren1989 ***** válasza:
0%

Nem tom, demifelénk a hagymàs rostélyos qrvàra màshogy készül ezek szerint.


Lassú tűzön teszem fel a hagymàt, paprikàt,paradicsomot, karajszeleteket (kevéske viz és zsiradék hozzàadàsàval), abban főzöm, majd a végén sűrítem az előàlló szaftot.


Fűszerezés izlés kérdése, nàlam oregànó, bors, borsikafű, fokhagyma.


Sosem volt ropogós a hagymàm.

jún. 7. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!