Hagymás rostélyost szeretnék csinálni a vőlegényem szülinapjára. Az a kedvence, de azt kérte, ne legyen ropogós a hagyma rajta. Én ropogósra szoktam csinálni, de szeretnék a kedvében járni. Mi a módszer?
Ha hagymásrostélyos a kedvence, akkor nyilván lioni hagymára gondolt, nem vajban karamelizáltra...
Nem is értem, hogy jönnek ilyen ötletek. Nem egyértelmű a kérdés?
Azzal úgy még löttyedtebb lesz. Miért nem jó úgy, ahogy a 2-es válaszban leírtam?
Nézd, ha a hagymás rostélyos a kedvence, akkor nyilván a hagyma miatt az, mert a hús, az csak simán roston sült hús.
Tehát a hagymának azért nagyjából olyannak kéne lenni, mint az eredeti, csak nem ropogósnak, hanem valamivel puhábbnak.
Én biztos nem vinném el totál más irányba, csak a legkevesebbet módosítanám az eredetit, hogy ne legyen annyira ropogós.
Bő olajban süsd a szeletelt hagymát,picit sózd és utána lisztbe forgasd meg.
Hosszan kell sütni hogy a nedvesség eltavozzon ez kb 5-7 perc de forró olajban süsd
Na, azt egész biztos ne csináld amit a 8-as mond! :D
Gondolkozz már egy kicsit! Sütés után lisztbe forgatni??? És akkor ott lesz rajta a nyers, összecsirízesedett liszt?
És pont hogy nem kell hosszan sütni, (pláne nem forró olajban, mert szarrá ég)
mivel a nedvesség eltávozásától lesz ropogós, amit jelen esetben pont el kéne kerülni.
Ehhez még érteni se kell, csak józan ésszel gondolkozni.
Ha egy vékony hagymakarikát 7 percig sütünk forró olajban, utána max le lehet szűrni az olajat a hamutól.
Nem tom, demifelénk a hagymàs rostélyos qrvàra màshogy készül ezek szerint.
Lassú tűzön teszem fel a hagymàt, paprikàt,paradicsomot, karajszeleteket (kevéske viz és zsiradék hozzàadàsàval), abban főzöm, majd a végén sűrítem az előàlló szaftot.
Fűszerezés izlés kérdése, nàlam oregànó, bors, borsikafű, fokhagyma.
Sosem volt ropogós a hagymàm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!