Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hagymás rostélyost szeretnék...

Hagymás rostélyost szeretnék csinálni a vőlegényem szülinapjára. Az a kedvence, de azt kérte, ne legyen ropogós a hagyma rajta. Én ropogósra szoktam csinálni, de szeretnék a kedvében járni. Mi a módszer?

Figyelt kérdés
jún. 6. 19:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Hogy nem sütöd ropogósra. Csak párolod.
jún. 6. 19:10
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Vastagabbra vágd a hagymát, sütsd egy picsit gyorsabban, és utána kissé sózd meg. (a párolás, az teljesen más világ, attól, hogy nem kell ropogósra sütni, még bő zsiradékban kell sütni, mert azért mégis csak lioni hagymáról beszélünk...)
jún. 6. 19:30
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
Lehet, hogy nem erre gondol, de szerintem olyan lehet, mint a karamellizált hagyma. Kevés vajon/olajon, lassú tűzön sokáig sütöd a hagymát. Szépen megbarnul, megpuhul, és finom édes, karamellás íze lesz. :]
jún. 6. 21:30
 4/12 anonim ***** válasza:
30%

Ha hagymásrostélyos a kedvence, akkor nyilván lioni hagymára gondolt, nem vajban karamelizáltra...

Nem is értem, hogy jönnek ilyen ötletek. Nem egyértelmű a kérdés?

jún. 6. 21:33
 5/12 A kérdező kommentje:
Esetleg, ha nem forgatom lisztbe?
jún. 6. 21:47
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Azzal úgy még löttyedtebb lesz. Miért nem jó úgy, ahogy a 2-es válaszban leírtam?

Nézd, ha a hagymás rostélyos a kedvence, akkor nyilván a hagyma miatt az, mert a hús, az csak simán roston sült hús.

Tehát a hagymának azért nagyjából olyannak kéne lenni, mint az eredeti, csak nem ropogósnak, hanem valamivel puhábbnak.

Én biztos nem vinném el totál más irányba, csak a legkevesebbet módosítanám az eredetit, hogy ne legyen annyira ropogós.

jún. 6. 22:05
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
#4 Nem mindenki olyan mesterszakács, mint te.
jún. 6. 22:07
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Bő olajban süsd a szeletelt hagymát,picit sózd és utána lisztbe forgasd meg.

Hosszan kell sütni hogy a nedvesség eltavozzon ez kb 5-7 perc de forró olajban süsd

jún. 7. 08:37
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Na, azt egész biztos ne csináld amit a 8-as mond! :D

Gondolkozz már egy kicsit! Sütés után lisztbe forgatni??? És akkor ott lesz rajta a nyers, összecsirízesedett liszt?

És pont hogy nem kell hosszan sütni, (pláne nem forró olajban, mert szarrá ég)

mivel a nedvesség eltávozásától lesz ropogós, amit jelen esetben pont el kéne kerülni.

Ehhez még érteni se kell, csak józan ésszel gondolkozni.

Ha egy vékony hagymakarikát 7 percig sütünk forró olajban, utána max le lehet szűrni az olajat a hamutól.

jún. 7. 09:18
 10/12 Noren1989 ***** válasza:
0%

Nem tom, demifelénk a hagymàs rostélyos qrvàra màshogy készül ezek szerint.

Lassú tűzön teszem fel a hagymàt, paprikàt,paradicsomot, karajszeleteket (kevéske viz és zsiradék hozzàadàsàval), abban főzöm, majd a végén sűrítem az előàlló szaftot.

Fűszerezés izlés kérdése, nàlam oregànó, bors, borsikafű, fokhagyma.

Sosem volt ropogós a hagymàm.

jún. 7. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!