Túrós táskát le lehet fagyasztani?
Meton, te a középkorból maradtál itt?
Vagy egyedül szedsz össze ilyen sok hülyeséget?
Oké, utána is néztem, hogy mit lehet fagyasztani. Nem arról van szó, hogy nem lehet az ételeket fagyasztani, de minőségromlással jár. És itt tegyünk különbséget, mert más, amit gyorsfagyasztással tartósítanak, az mondjuk oké, de más, amit otthon fagyasztasz le. A legelső dolog, hogy a fagyasztás során az élelmiszer vizet enged ki magából. Ezt észreveszed, amikor kiolvasztod. Ez több mindent jelent, de például felgyorsítja a kiszáradást mondjuk pékáru esetén. A penészedést is elősegíti. Ami a túrót illeti, a zsírtartalma miatt a zsír a fagyasztás során kiválik. Azt is több helyen olvastam, hogy a túró fagyasztás után már nem lesz ugyanaz.
Végül a keményítő is lebomlik. Ez mondjuk egyeseknek, konkrétan a fogyókúrázóknak állítólag jó, de ez is minőségromlás.
Szóval csak boltban vásárolt fagyasztott terméket tegyél fagyasztóba, de csak ha nem olvad fel. Otthon már nem ajánlatos lefagyasztani sem a friss árut, sem azt, ami már felolvadt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!