Rakott krumplit le lehet, le szoktatok fagyasztani?
Elvileg lehet fagyasztani (a közhiedelemmel ellentétben a hökezelt krumpli fagyasztható!), kiolvasztani lassan kellene - hütöben egy éjszakán át -, utána sütöben átsütni.
Viszont ha a krumpli eredetileg esetleg már túlfött volt, lehetséges, hogy nem tartja meg rendesen a formáját, szétesös lesz. Egyéni izlés kérdése, kinek mennyire megfelelö így, nálunk nem vette még soha senki észre, hogy elötte fagyasztva volt, föleg, mert a savas közeg stabilizálja a krumpli állagát is.
Krumplit nem szokás!
Pláne az ilyen rakott dolgok szerintem kiolvasztás után szétesik.
7-es: igen, a krumplit nem "szokás", de csak azért, mert mindenki "azt hallotta", hogy nem lesz jó, ahelyett, hogy kipróbálná.
A rakott ételek meg egyáltalán nem esnek szét, nem a "szerinted" számít - ez ugyanis egyértelmüen azt jelzni, hoyg még soha nem próbáltad, csak tippelgetsz - , ezeket éppen nagyon jól lehet fagyasztani is, és éppen hoyg sokkal jobban formában maradnak (feltéve, hogy nem kevergeted!)
Ahogy többen is írták, ha normálisan fagyasztod le - nem egy nagy tömbben, hanem laposabban, normálisan olvasztod ki - lassan, hogy ideje legyen mindenhol megolvadni, akkor nem lesz semmi baja sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!