Fagyasztott csirkét elkészítés után lehet újra fagyasztani?
Sziasztok!
Tegnap kivettem a fagyasztóból 1 kiló csirkemellett, és megcsináltam rántotthúsnak.
A vendégeim sajnos az utolsó pillanatban le kellett mondják a meghívást, ekkora mennyiséget pedig persze nem sikerült magam elfogyasztanom.
Lefagyaszthatom újra? És ha igen, milyen módszerrel tudom újra megmelegíteni? (Mikróm nincs.)
Az újra fagyasztás tilalma csak a nyers vagy előfőzött termékekre vonatkozik csak. Ami nem kapott hőkezelést vagy csak alig. Az elkészített étel bátran újra lefagyasztható. És az „órai” is onnan ketyeg újra (hogy meddig tartható el).
Mikróban kiolvasztás nem is mindenféle ételhez jó. Hőtőbe átteszed, hogy lassan olvadjon ki. Rántott husi nem jó újramelegítve, így én csak szobahőmérsékletig melegíteném (no, nem vagyok bolond, nem végig a hűtőben tartanám).
Hogy miben, hogyan lehet mégis meleg étel újra belőle, majd más leírja. Én nem tudom.
Köszi szépen mindkettőtöknek a választ!
Ez jó hír, mert nagyon sajnáltam volna kidobni. Meg az is igaz, hogy a rántotthusinak nem feltétlen kell forrónak lennie :-)
Hökezelés után le lehet fagyasztani, semmi baja sem lesz.
Ha meg rántott húsról van szó, fagyasztás után elöször a hütöben olvaszd fel, és fogyasztás elött forró olajban süsd át röviden, olyan, lesz, mint frissen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!