Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fagyasztott csipetke elkészítése?

Fagyasztott csipetke elkészítése?

Figyelt kérdés

Hogy lehet jóra megfőzni a fagyasztott csipetkét?

Nekem a külseje már szétfőtt, de belül még nem főtt át. Ki kellene előre olvasztani, legalább is valamennyire vagy a főzésre van valami trükk?

Mielött valaki beleköt: azért fagyasztottam a csipetkét, mert itt olvastam valahol, hogy van ilyen is, és mivel egyedül élek, nekem az egy tojásból készült mennyiség 3-4 adagnyi.

Minden segítö választ előre is köszönök.

#fagyasztott #csipetke #fözési mód
2022. márc. 28. 18:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam csinálni, hogy a kész tésztából 1-1 adagnyit kilapítok, fóliába teszem, és egyben fagyasztom. Utána már nem gyúrom át, csak a külsejét lisztezem, mert a kiengedéskor bevizesedik. Ha kiszárad a széle azt kidobom, pont ezért mert nem egyenletesen fő.
2022. márc. 28. 18:44
 2/8 A kérdező kommentje:
Amit én fagyasztottam, az rendesen ki volt csipkedve - állítólag így kapható is üzletekben -, csak a fözése nem jött egészen össze.
2022. márc. 28. 19:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én készre csipkedem, egy tálcán szétterítve beteszem a fagyóba, ha megfagyott bezacskózom.

Nálad mi volt a gond a főzéssel?

2022. márc. 28. 19:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, most látom, hogy leírtad. Csak a kérdést olvastam el!:(

(3-as vagyok)

2022. márc. 28. 19:48
 5/8 A kérdező kommentje:
3/4-es: te hogy szoktad fözni? Kiolvasztod, vagy fagyottan teszed a vízbe vagy levesbe? Forralod, vagy csak lassan fözöd? Meg kb mennyi idö, mire megfö a belseje is?
2022. márc. 28. 19:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltak túl nagyok?

Vagy a tojáson kívül tettél még hozzá vizet is?

Rengeteg mindent fagyasztok, a csipetkét is, de még ilyesmivel nem találkoztam.

A fagyasztott gombócot is fagyosan teszem a vízbe és nem ázik szét a külseje, mégis megfő.

2022. márc. 28. 19:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Lobogó forró sós vízbe beleteszem, lefedem, fedő alatt főzöm visszaforrástól számítva 5-5-8 percig. Hogy mennyi ideig, azt sosem mértem. Amikor feljönnek, hagyok nekik pár percet még a forrásban levő vízben, aztán leszűröm.

(3-as)

2022. márc. 28. 19:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, lehet, hogy nem forrt eléggé a víz.
2022. márc. 28. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!