Fozott tortakrem?
Ahány ház, annyi szokás. Nálunk lehűtött besamel+vaj (vagy margarin)+cukor, ízesítésnek kakaó vagy citrom.
Vagy tejbegríz+vaj is lehet az alap, és ahhoz is jön ízesítés.
#3, zselésítő anyag??? Vagy a kész pudingra gondolsz? A pudingporban kukorica keményítő szokott lenni, pl. az Oetker összetétele:
Összetevők
Kukoricakeményítő, Étkezési só, Aroma, Színezék (karotinok)
Adott esetben tortakrémhez is jó.
A fozott tortakrem az lenyegeben egy suru puding. Pl egy pusingport nem 500 hanem 300 ml tejjel csinalsz meg. Azt kell kihuteni es kihabositott vajba belekeverni. Ez a fozott tortakrem.
A puding resz lehet pudingporbol, kemenyitobol is, de tojassargajaval suritve az eredeti
A fözött tortakrém egy puddinghoz hasonló részböl és cukorral kikevert vajból áll, a két részt hidegen keverik össze, utána töltik a tortákba, süteményekbe,
A fözött része nem feltétlen pudding, de minden esetben keményítö/liszt felfözésével készül.
A 3-asnak meg fogalma sincs, amiröl ír, a puddingporban semmiféle zselésítö anyag sincs, keményítö aromákkal, szinezékkel keverve.
A klasszikus cukrászkrém (ami pl a krémesben is van) tej+tojássárgája+liszt+cukor+vaj, nincs benne keményítő vagy zselatin.
Itt egy jó recept: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!