Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha zsömlét sütök, de szeretném...

Andi80018 kérdése:

Ha zsömlét sütök, de szeretném egy részét lefagyasztani, akkor melyik stádiumban kell betenni a fagyasztóba?

Figyelt kérdés
Kétszer kell keleszteni, most van épp az első. Elég az elkészült, nyers tésztát, sajttal együtt lefagyasztani, vagy előbb kell?

jan. 7. 18:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Készre sütve.
jan. 7. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Magát a tésztát nem lehet lefagyasztani?
jan. 7. 18:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
még fagyasztás után akarod megsütni? felesleges, ha a készen sütöttet rakod sütőbe alufóliába, ugyanolyan friss állaga lesz
jan. 7. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Azt nem is tudtam, hogy alufóliában kell. Hány fokon, csak melegítés?
jan. 7. 19:16
 5/7 anonim ***** válasza:
79%

Felesleges az alufólia. Az a lényeg hogy ha kisütötted várd meg hogy teljesen kihuljon es barmilyen foliaban vagy zacskoban mehet a fagyoban. Ha kell, kiveszed a fagyobol este es masnap olyan mint a friss.

Egyebkent nyersen is tudod fagyasztani kelesztes utan. Hideg sutoben kisutve felolvad es megsul kb 25 perc alatt

jan. 7. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Sütőbe azért javasoltam, mert gondoltam, azért akarod a nyers tésztát lefagyasztani, mert frissen szereted, melegen.

Tehát ha sütőben fel akarod frissíteni, akkor alufóliában javaslom.

De én néha úgy szoktam, hogy csak a forró sütő tetejére teszem, ha már nem olyan fagyos, és akkor is felmelegszik annyira, amennyire kell.

Vagy kikapcsolom a forró sütőt, és akkor teszem be.

Szóval ki kell kísérletezned, hogy szereted a legjobban.


De én jobban szeretek előbb túllenni minden sütésen-főzésen, és úgy fagyasztok, úgy kényelmesebb minden utána elfogyasztásra.

jan. 7. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, most már hűl. Hármat lefagyasztok akkor zacsiban. :-)Szabi, a pék videóját néztem, és nem javasolja az itthoni fagyasztók hőmérsékletéhez az élesztős fagyasztást, olyan a jó ehhez, ami a pékeknek van, 1 perc alatt -40 fok. :-)
jan. 7. 21:18

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!