Ha lefagyasztok egy főtt ételt, mennyi ideig áll el a fagyasztóban?
Figyelt kérdés
Meg kell ennem két-három héten belül, vagy akár hónapok múlva is ráérek elővenni?
Kínai étteremből rendelt kajáról van szó, ha ez számít. Tészta, hús és zöldségek.
2020. szept. 12. 20:47
1/7 anonim válasza:
Ha már csontkeményre fagyott, akkor tök mindegy, hogy 2-3 héten belül eszed meg, vagy hónapok múlva.
2/7 anonim válasza:
Általában 2-3 hónapnál tovább nem jó tárolni, mert megváltozhat az íze. De úgy nem romlik meg, hogy emiatt betegek legyetek töle, ha lefagyasztáskor nem volt baja az ételnek.
3/7 anonim válasza:
-18°C alatti hőmérsékleten hónapokig. A gond a fagyasztás sebességével van (és persze a felengedtetés sebességével). A nagyobb méretű jégkristályok kialakulása (ami többnyire nem kellő sebességű fagyasztásnál következik be) megváltoztathatja az anyag belső szerkezetét, aminek következtében az étel leveszíti eredeti élvezeti értékét. Nekem a burgonyát tartalmazó ételekkel (krumplit tartalmazó levesek, burgonyafőzelék) van ilyen vonatkozású kedvezőtlen tapasztalatom.
4/7 anonim válasza:
Hónapokig.
3-mas, alap, hogy burgonyát NEM FAGYASZTUNK LE, mert megváltozik az állaga, ha kiolvad!
5/7 anonim válasza:
2alap, hogy burgonyát NEM FAGYASZTUNK LE, mert megváltozik az állaga, ha kiolvad!"
LÁSD fagyasztott hasábbburgonya!?!?!?!??!
6/7 anonim válasza:
5-ös,én a főtt burgonyára gondoltam, nem a nyersre.
7/7 anonim válasza:
A fagyasztott hasáb NEM nyers, éppen a nyers krumpli az, amit nem jó fagyasztani.
Ha nem túlfött, és nem eröszakkal olvasztod ki, nem lesz másmilyen a krumpli, akár sült, akár fött. Persze ha már eleve szétfözted, akkor menthetetlen, de nem a fagyasztás miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!