Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell a szilvát lefagyaszt...

Hogy kell a szilvát lefagyasztani? Csak simán megmosom és be a fagyasztóba, vagy kell vele valamit csinálni előtte?

Figyelt kérdés
2009. aug. 11. 17:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Igazából..szerintem semmit sem kell csinálnod vele, bár én kimagoznám..
2009. aug. 11. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Az is eszembe jutott már:)) Köszi!

De akkor nem kell leforrázni mint pl a zöldbabot, meg ilyesmit csinálni vele. Ez jó, már megy is a fagyasztóba:))

2009. aug. 11. 17:57
 3/4 anonim ***** válasza:

nem kell leforrázni, az nem zöldség. Attól függ, mire akarod felhasználni. Én szilvásgombócnak szoktam eltenni, szóval kimagozom, aztán hagyom jól lecsepegni, kicsit megszáradni (hogy ne sok vizet fagyassz vele) és azt hallottam, hogy az a legjobb, ha picit beteszed a fagyóba úgy, hogy egy tálcára ráteszed szépen katonasorban a fél szilvaszemeket. Így a félszemek megdermednek, és nem fagynak össze. Amikor ki szoktam venni a fagyasztóból a gombóckész-szilvát a zacskóval, mindig megfagyva csomagolom bele a gombócba. Így elkerülöm, hogy összefagyjanak a szilvaszemek, és nem kell megvárni, míg kiolvad. Szilváslepényre is fagyva rakom rá a szilvát.


Remélem, érthető voltam

2009. aug. 13. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Majd a babámnak akarom adni, ha annyi idős lesz, hoyg eheti.
2009. aug. 13. 21:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!