Hogy kell a szilvát lefagyasztani? Csak simán megmosom és be a fagyasztóba, vagy kell vele valamit csinálni előtte?
Az is eszembe jutott már:)) Köszi!
De akkor nem kell leforrázni mint pl a zöldbabot, meg ilyesmit csinálni vele. Ez jó, már megy is a fagyasztóba:))
nem kell leforrázni, az nem zöldség. Attól függ, mire akarod felhasználni. Én szilvásgombócnak szoktam eltenni, szóval kimagozom, aztán hagyom jól lecsepegni, kicsit megszáradni (hogy ne sok vizet fagyassz vele) és azt hallottam, hogy az a legjobb, ha picit beteszed a fagyóba úgy, hogy egy tálcára ráteszed szépen katonasorban a fél szilvaszemeket. Így a félszemek megdermednek, és nem fagynak össze. Amikor ki szoktam venni a fagyasztóból a gombóckész-szilvát a zacskóval, mindig megfagyva csomagolom bele a gombócba. Így elkerülöm, hogy összefagyjanak a szilvaszemek, és nem kell megvárni, míg kiolvad. Szilváslepényre is fagyva rakom rá a szilvát.
Remélem, érthető voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!