Mi lehet a sütőporban a szódabikarbonáton kívül?
Külföldi receptet szeretnék megérteni és helyettesíteni, de ehhez előbb értenem kell, hogy mi van benne.
Az, hogy sütőpor, értem, és utána van zárójelben a szódabikarbóna és még valami, amit nem találtam meg magyarul, de az is igaz, hogy semmit nem konyítok a kémiához, nem is értem, hogy hogy érettségiztem le végül.
Érdekes módon külföldiül is (nem angolul) a szódabikarbónában benne van a szóda szó, nem is értem, hogy miért, ám ebben a másik vegyületben is benne van a szóda szó, ugyanúgy külföldiül, ám szó szerinti fordításában az akkor szóda pirofoszfát lenne, amiről már megtaláltam, hogy az (mármint a pirofoszfát) magyarul difoszfát, mégsem találtam ilyen vegyületet, ezért kérdezem itt a konyhai praktikákhoz értőket, hogy mit szoktak még a szódabikarbonáthoz hozzátenni és/vagy mi lehet ez magyarul, ez az szódapirofoszfát vagy szódadifoszfát, amit biztosan nem így hívnak magyarul, mert akkor magam is megtaláltam volna szerintem.
Kérdezd meg az orvost az V. kerületben.
Ő tudni fogja a választ.
2., nem azt mondtam, hogy baj, de szeretném minél ártatlanabbá tenni ezt a tortát.
3., ezt én is láttam, köszi, még mielőtt feltettem volna a kérdésemet, ám mégsem segített, ezért tettem föl a kérdésemet itt.
4., haha, még ha a nevetés hasznos is, a kérdésemre nem válaszoltál, úgyhogy vicces a piros ujj is
5., nem értem, amit írsz: mi az, hogy első? A szódabikarbonára gondolsz elsőként vagy a sütőporra?
Tudtommal a sütőpor több minden is lehet, szódabikarbonát és még mi?
Mi van az előttem lévő tortában konkrétan?
"haha, még ha a nevetés hasznos is, a kérdésemre nem válaszoltál, úgyhogy vicces a piros ujj is"
Az információtartalom az volt, hogy Dr. Oetker találta fel a sütpport, ott tudják a dörgést.
Persze a buta ember humorba ágyazva nem érti a mondanivalót.
Oké, full allergiás vagyok a kémiára, még azt sem bírom megjegyezni, hogy mi a szódabikarbóna hivatalos, kémiai neve. Édes jó istenem, nekem is!
Ettől még mindig nem értem, hogy mi az a másik két vegyület, amit írtál, mert miért két dolgot írtál, amikor csak egyet keresek?
A torta összetevőik között úgy szerepelt, hogy sütőpor (szódabikarbóna és az a másik valami, amiről még mindig nem tudom, hogy mi az magyarul, mert te, 5. két dolgot is írtál).
Édes jó istenem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!