Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szomszédasszony javasolja,...

Szomszédasszony javasolja, hogy tegyek a birkapörköltembe szódabikarbónát, ha lassan puhul. Higgyek neki?

Figyelt kérdés
Reggel 9 óra óta főzöm, és még mindig kemény, rágós. Elég tapasztalatlan vagyok a birkapörkölt főzésének a terén. Ha Ti is azt mondjátok, hogy tegyek, akkor mennyit? Kösz a segítséget.

2021. febr. 6. 14:36
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
kuktában főzd!
2021. febr. 6. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
2021. febr. 6. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Tényleg müködik, viszont utána könnyebben megromlik, ha nem fogy el.
2021. febr. 6. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
40%

Végső esetben jó megoldás lehet, de elég fura lesz tőle a kaja. (legalábbis szerintem)

De még mindig jobb, mintha kemény maradna a hús.

Amúgy főzés előtt megpirítottad rendesen? Ennyi idő alatt még akkor meg kellett volna puhulnia, ha kemény vízben főzöd.

2021. febr. 6. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Tettem már marhához szódabikarbónát, kutyabaja nem lett, az ízén sem változtatott.

Nem tudom mi az a mennyiség amit főzöl, de gondolom nem fél kiló.

Egy csapott kávéskanálnyit tegyél bele!

2021. febr. 6. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 2,5 kg volt. Két késhegynyit tettem bele, és láss csodát, mindjárt kész. Mindenkinek köszönöm a segítséget, mentek a zöldek. Még annyit, az #1 miért lett leszavazva? Igaz, nem állt rendelkezésemre megfelelő méretű kukta, úgyhogy fel sem merült bennem ez a megoldás. De miért nem javasoljátok a kuktát?
2021. febr. 6. 15:18
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

#6

A többiek nevében nem nyilatkozom, magam részéről:


- feltételezhető, hogyha lenne kuktád, akkor ezt eleve abban főznéd, tehát nincs

- 3/4 3-kor egy reggel 9 óta fövő ételt, már nem rakunk kuktába, mert esélyes, hogy rommá fő, azaz nincs fogalmunk, hogy mennyi ideig kellene főzni

- és az utolsó, de ez teljesen szubjektív és csak rólam szól: Nekem a kuktában készült ételnek van egy fura szaga, amit utálok.

2021. febr. 6. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
#7 Értem! Kösz.
2021. febr. 6. 16:47
 9/10 anonim ***** válasza:
73%

7: akkor valamit nem jól csinálsz...


Semmiféle más íze/szaga nem lesz, hiszen ami a kuktában pluszt jelent, az csak a gőznyomás. Ami hamar megpuhítja a húsokat, hüvelyeseket, stb.


Nem lehet, hogy valami ősrégi ócska alu-kuktád van, és pl. az elöregedett gumi-szigetlés adja a fura szagot?

2021. febr. 6. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
65%

Kedves 9-es!

Nincs semmilyen kuktám, mert bár különböző alkalmakra kaptam, így lett vagy 4, különböző nagyságokban és azokat azzal a lendülettel el is ajándékoztam. Kétségtelen, hogy volt benne a kezdetekkor alumínium is.

Egyetlen gyorsfőzőm van, egy AMC Secuquick softline fedő, a hozzávaló 4,5 l-es fazékkal, de ezt is csak nyers pacal előfőzésére használom és ezzel vége.

Sajnálom, hogy nem tudom érzékeltetni azt a szagot, nekem zavaró.

De ettől még kerek a világ(om)!:)

2021. febr. 6. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!