Szomszédasszony javasolja, hogy tegyek a birkapörköltembe szódabikarbónát, ha lassan puhul. Higgyek neki?
Végső esetben jó megoldás lehet, de elég fura lesz tőle a kaja. (legalábbis szerintem)
De még mindig jobb, mintha kemény maradna a hús.
Amúgy főzés előtt megpirítottad rendesen? Ennyi idő alatt még akkor meg kellett volna puhulnia, ha kemény vízben főzöd.
Tettem már marhához szódabikarbónát, kutyabaja nem lett, az ízén sem változtatott.
Nem tudom mi az a mennyiség amit főzöl, de gondolom nem fél kiló.
Egy csapott kávéskanálnyit tegyél bele!
#6
A többiek nevében nem nyilatkozom, magam részéről:
- feltételezhető, hogyha lenne kuktád, akkor ezt eleve abban főznéd, tehát nincs
- 3/4 3-kor egy reggel 9 óta fövő ételt, már nem rakunk kuktába, mert esélyes, hogy rommá fő, azaz nincs fogalmunk, hogy mennyi ideig kellene főzni
- és az utolsó, de ez teljesen szubjektív és csak rólam szól: Nekem a kuktában készült ételnek van egy fura szaga, amit utálok.
7: akkor valamit nem jól csinálsz...
Semmiféle más íze/szaga nem lesz, hiszen ami a kuktában pluszt jelent, az csak a gőznyomás. Ami hamar megpuhítja a húsokat, hüvelyeseket, stb.
Nem lehet, hogy valami ősrégi ócska alu-kuktád van, és pl. az elöregedett gumi-szigetlés adja a fura szagot?
Kedves 9-es!
Nincs semmilyen kuktám, mert bár különböző alkalmakra kaptam, így lett vagy 4, különböző nagyságokban és azokat azzal a lendülettel el is ajándékoztam. Kétségtelen, hogy volt benne a kezdetekkor alumínium is.
Egyetlen gyorsfőzőm van, egy AMC Secuquick softline fedő, a hozzávaló 4,5 l-es fazékkal, de ezt is csak nyers pacal előfőzésére használom és ezzel vége.
Sajnálom, hogy nem tudom érzékeltetni azt a szagot, nekem zavaró.
De ettől még kerek a világ(om)!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!