Ecet semlegesítése szodabikarbónával?
Sziasztok!
Csináltam egy vagonnyi husilevest,finom lett azzal nincs baj. Azzal van baj,hogy én szoktam rakni bele mindig egy pici ecetet,viszont most megcsúszott a kezem és hát.... ecetes mint az állat..
Olvastam valami olyasmit hogy szodabikarbónával el lehet tüntetni az ízét,ha ez igaz,akkor mégis hogyan? Mennyit rakjak bele?
De bármi más praktikát is szivesen meghallgatok,segítsetek megmenteni a husilevesem. :D
Köszönöm szépen,szép estét!
Ez lényegében egy sav-bázis reakció, úgyhogy ha nem a bázis kerül túlsúlyba, azaz túladagolod a szódabikarbónát, akkor a keletkezett anyag "só" lesz (nátrium acetát, meg persze víz és széndioxid).
Bár ízre nem tudom milyen lehet, mert sosem kostóltam ezt a vegyületet.
Nem a bablevesbe szoktak ecetet rakni ?
(Nyugi, én sem figyeltem amikor a muter mondta a receptet :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!