Most koltoztem el otthonrol 30 evesen, mit egyek? Csak rantottat tok csinalni. XD
Vagy kezdjél itt:
és itt tényleg egyszerűen leírják, hogy mit hogyan kell, nemcsak ennyi van a receptben, hogy berántjuk a levest :)
Gratulálok a költözéshez!
Kiegészítem a fentieket.
Minden étkezés előtt egyél előételt! Ez zöldség, sóval. Én ezeket próbáltam eddig: sárgarépa, karalábé, karfiol (nyersen, nem vicc, nagyon finom sóval!), fejes saláta, (lila)káposzta, (piros húsú) paprika. Egy héten egyszer megéri kimenni ilyenekért a piacra + a tojás is "kicsit" egészségesebb ott, mint a( bolti.
Vajon hová lett a szerkesztés gomb - ha már enterre, vagy nem tudom milyen billentyűre kérdés nélkül beküldi a hozzászólást. . .?!?
Szóval egészségesebb a tojás is, mint az ipari.
Ehhez tiszta sót használj, ami ötször annyiba kerül, de a nyolcvan forintos asztali tényleg rombolja az egészséget.
Ezzel az étkezés fele meg is van.
A másik fele ha hideg, a legjobb, amit eddig ettem, a mustáros tejfölös kenyér. Paprikával. Vékonyan mustárral, és rá ízlés szerint a tejföl.
Ha meleget akarsz, én saját tapasztalatból a főzelékeket ajánlom. Ha iszol tejet, akkor tejjel behabarva. Zöldborsóba petrezselyem, lencsébe babérlevél, ami az ízt adja neki. Elolvasok öt receptet "a neten", és már tudom is, hogy én hogyan akarom csinálni. Tükörtojással.
Jó étvágyat!
Melegszendvics. Tészta + üveges szósz + reszelt sajt. Halrudacska, virsli, mirelit sültkrumpli, párolt zöldség mirelit zöldségekből. Bundáskenyér. Főtt rizs. Héjában főtt krumpli. Sütőben sült édesburgonya vagy sütőtök. Saláta (eleinte akár előrecsomagolt + üveges öntet). Veszel csirkemellet/halat + valami zacskós fűszerkeveréket, bepácolod, másnap kisütöd. Veszel egész csirkét/csirkecombot, füszerkeveréket, sütőben megsütőd. Húsleves se nehéz annyira.
Egyébként kezdésnek nézd meg egy nagyobb üzlet fűszerkeverékeit, ott sok fűszerkeverék hátulján van egy nem túl bonyolult recept (pl. Gyros fűszerkeverék, kentucky csirkeszárny), és akkor már csak köret kell hozzá. Meg nézd meg a mirelit részleget, ott is sok minden szokott lenni, rántott hal, rántott sajt, wokos ételek, paella. Saját márkások olcsóbbak szoktak lenni,pl. Lidlben vagy aldiban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!