Mit tegyek ha túl sósnak érzem a hordós káposztát?
Figyelt kérdés
A télire eltett hordós fejes káposztát túl sósnak érzem, 3 hete tettem el. A konyhába tárolom, hogy hamarabb érjen meg. Szép tiszta lett a leve. Eleinte finom savanykás íze volt de most sósnak érzem. Lehet tenni még vizet hozzá?2023. nov. 10. 18:48
1/5 anonim válasza:
Nem szokás vizet önteni rá.
Felhasználás előtt ki kell mosni és akkor nem lesz sós.
2/5 A kérdező kommentje:
Szerettem volna a káposzta levét is felhasználni levesbe vagy csak úgy meginni ami savanykás kellene legyen, ezért gondoltam, hogy vizzel hátha lehetne még javítani rajta. Ezek szerint nem ajánlott.
2023. nov. 10. 19:27
3/5 anonim válasza:
Ha levesbe teszed ott úgy is teszel hozzá vizet is, gondolom nem csak káposztaléből áll a leves... és annyi levet kell a levesbe rakni, amitől még nem lesz túl sós.
4/5 anonim válasza:
Én is azt ajánlom, amit 1-es. + 3 hét után talán jobb lenne már hűvösebb helyen tartani, lassítani kellene a további érést. Változni fog az íze, mert folyamatosan dolgoznak a baktériumok ezután is.
5/5 anonim válasza:
4-es vagyok Ha többet raktál volna el, arra az esetre írtam, hogy tedd hűvösebbre. Ha csak egyszeri felhasználásra, akkor nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!