Gungasam kérdése:
Két napja tettünk el két 4 literes üveggel csalamádét télire. Ma reggelre beindult , erjedni kezdett az egyik. Mit lehet tenni vele?
Figyelt kérdés
Van benne fűszerek,hagyma, paprika, zöld paradicsom,fehér káposzta, uborka. Minden legyalulva.A feleségem tette el, nem tudom mennyi tartósítót tett bele, kénezte e.Most megkóstoltam a levét , nem érezni még , hogy forr, csak azt látni, hogy buborékok jönnek fel valamint a lé kinyomódott az üvegből.2023. szept. 19. 08:03
11/16 anonim válasza:
Én hagynám kiforrni és utána mint fermentált saláta lehet fogyasztani.
12/16 A kérdező kommentje:
A pontos recept az: 1,5 kiló hagyma, 2kg paprika, 2kg gyalult káposzta,1,5-2kg zöldparadicsom, 1,5-2kg uborka (10-12 centis). Ezek mind legyalulva 15dkg sóval alaposan megkeverve és állni hagyva 4-5 óra hosszat. Ezek után a leve elvéve, fűszerekkel, 15dkg kristálycukorral, 3dl 10%-os ecettel (ízlés szerint ) savanyítva és felforralva. Visszahűtés után az üvegekbe töltött salátára felöntve. A tetejére borsónyi nátriumbenzoáttal tartósítva. A #11-es választ fogjuk követni, kissé kiforr és nem rosszabb, bár én egy kis ként javasoltam a nejemnek de Ő nem tette bele.
2023. szept. 21. 13:24
13/16 A kérdező kommentje:
Igazából 8 liter savanyúság mert 2 db 4 literes üveg , a második üveg csak a lérdés feltevésem után kezdett buborékokat eregetni. Mostanára már nem buborékoznak, le lettek zárva. Talán az a kevés cukor forrt ki. Ízre hibátlan, remélem nem puhul meg gusztustalanul.
2023. szept. 21. 13:30
14/16 anonim válasza:
Kicsit off, de rohadtul idegesítő, hogy végig többesszámban beszélsz, hogy tettÜNK el. Nagyon úgy fest, hogy mindent a feleséged csinált, te csak annyit csináltál, hogy most itt hibáztatod őt, miatta forrt fel, mert te javasoltad a ként, és ő mégsem tett bele.
Azért a zöldségek megtisztítása, legyalulása nem egy egyszerű, pihentető folyamat akkor sem, ha géppel történik mindez.
Undorító.
15/16 anonim válasza:
Ha tényleg elkezd fermentálódni, mindenképpen tegyetek alá valami tálcát, mert ki fog nyomni egy kis levet.
16/16 A kérdező kommentje:
#14-esnek! Nem egyedül készítette, segítettem gyalulni! De ez az Ő "project"-je. Mondjuk ha én megdarálom a mákot , a bejglit akkor is Ő süti. Sokmindent együtt készítünk. Például én ásom a kertet és én metszem a fákat , mégis együtt termesztünk paradicsomot , mégha egyedül szüretelem le akkor is.
2024. jan. 22. 13:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!